Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Šebrle je známá osoba, měl být opatrný, řekli golfisté. Verdikt nepadl

Sport

  7:00
Řízení o Romanu Šebrlem, který po dvou kolech odstoupil z amatérského mistrovství ČR na rány a odjel hrát turnaj profesionální série Czech PGA Tour do Mstětic, zahájila ve čtvrtek v podvečer disciplinárka České golfové federace. Komise dostala podnět k řízení kvůli neetickému jednání.

Roman Šebrle jako golfista. foto: ČTK

"Nemáme dostatek informací včetně detailního vyjádření obou stran, abychom mohli učinit nějaký závěr," informoval šéf disciplinárky Arnošt Hejduk. "Musíme do důsledku zjistit, k čemu vlastně došlo a jestli to vůbec vyžaduje disciplinární řízení. Obě strany požádáme o písemné stanovisko s tím, že je pravděpodobně pozveme na 17. září. Obě strany musí dostat prostor, za tu druhou to zřejmě bude ředitel mistrovství v Mladé Boleslavi Aleš Libecajt," dodal.

"Chceme zjistit, jestli pan Šebrle porušil pravidla. Pokud ano, pak je porušil v kategorii etiky. A ta se v golfových pravidlech skrývá jako pravidlo číslo jedna," přiblížil Hejduk.

Předseda komise nechce rozhodnutí předjímat

Šebrle by měl nyní dostat oznámení o zahájení disciplinárního řízení. "Ve fotbale rozhodčí určí, jestli ofsajd byl nebo nebyl, ale golf je specifický - čtyři hodiny je hráč sám sobě rozhodčím. Je to citlivá věc, pan Šebrle je známá osobnost, ovšem právě proto by měl být opatrnější. Je ale jedno, jestli jde o olympijského vítěze nebo o začínajícího sedmnáctiletého hráče," doplnil.

Předseda sedmičlenné komise nechce předjímat, jak případ skončí. "Je možné, že jej uzavřeme odmítnutím podnětu, může být vyřčen i trest zastavení činnosti. Nejsme inkvizice, ale každopádně to chceme dotáhnout do konce. Bez vyjádření obou stran však nechceme vynášet žádné soudy."

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...