Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Golfové Czech Open v Čeladné nebude, nejsou finance

Sport

  11:16aktualizováno  11:32
OSTRAVA - Golfový turnaj Czech Open v Čeladné se letos neuskuteční. Pořadatelé nemají na podnik European Tour, který se měl uskutečnit 16. do 19. srpna, dostatek financí. Majitel Prosper Golf Resortu Stanislav Pros se dohodl na zrušení akce na schůzce s mezinárodním ředitelem okruhu Keithem Watersem, s nímž jednal také o možnosti návratu turnaje do kalendáře elitního seriálu.
Golf - ilustrační foto.

Golf - ilustrační foto. foto: Lidovky.cz

"Po jednání s vedením PGA European Tour bylo rozhodnuto o zrušení turnaje, jelikož se nepodařilo zajistit titulárního sponzora," uvedl manažer klubu v Čeladné Jiří Novosad v tiskové zprávě. "Mrzí nás to, ale v kase nám schází asi 30 milionů," citoval Prose deník MfDnes po čtvrtečním jednání v britském Wentworthu.

V Čeladné se turnaj hrál od roku 2009 a od začátku měl finanční problémy. Předchozí tři ročníky dotovali Pros se společníkem Alešem Buksou z velké části ze svého. Premiéra je stála přes 100 milionů korun, do dalších dvou museli investovat desítky milionů a v takovém rozsahu už turnaj financovat nechtějí. Už loni byla snížena dotace soutěže z dvou na 1,5 milionu eur.

Spolupráce na tři roky

Pros se turnaje prestižní European Tour navždy vzdát nechce. Promotérská agentura Quirit Alfa, kterou vlastní s Buksou, jedná o finančním zajištění pro nadcházející sezony. "Jedna společnost má zájem s turnajem spojit své jméno minimálně na tři roky, počínaje rokem 2013," uvedl Novosad.

Jedním z cílů do budoucna je představit na turnaji hráče z předních míst světového žebříčku. "Z toho důvodu se snažíme vyjednat termín turnaje, který by toto umožnil. Na současný termín bezprostředně po čtvrtém majoru sezony je obtížné přilákat do Evropy hráče absolutní světové špičky," konstatoval Novosad.

Kvůli nedostatku peněz už letos vypadly z European Tour španělské turnaje Iberdrola Open a Castellon Masters.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!