Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hájek je po prvním dnu MS v letech dvanáctý, vede Ammann

Sport

  18:19
PLANICA - Po polovině mistrovství světa v letech na lyžích patří Antonínu Hájkovi 12. příčka díky skokům dlouhým 203,5 a 210,5 metru. Po dvou ze čtyř kol vede král sezony Švýcar Simon Ammann.

Spokojený Hájek. foto: Reuters

 Zbývající medailové pořadí je totožné jako v obou olympijských závodech: druhý je Polák Adam Malysz a třetí Rakušan Gregor Schlierenzauer.

Hájkovi patřilo 12. místo už po úvodním kole. V tom druhém se létalo o poznání dál, a tak ani zlepšení o sedm metrů neznamenalo žádný posun v pořadí. Před sobotními skoky ztrácí Hájek na medaili 27 bodů.

Z dalších českých skokanů se už po 1. kole musel rozloučit Jan Matura za výkon 161,5 metru. Borek Sedlák a Jakub Hlava proklouzli do druhého kola jako jedni z posledních, Hlava se však v sobotu už nepředstaví.

Kvůli shodným výsledkům totiž skákalo v druhém kole 31 závodníků a právě pětadvacetiletému členovi Dukly Liberec vyšel druhý let ze všech nejméně (179,5) a obsadil konečnou 31. pozici. Sedlák si naopak za 198 metrů polepšil a je šestadvacátý.

Nejdelší skok dne 223 metrů předvedl Rakušan David Zauner, favorité na titul však měli nižší nájezd. I z něj se odrazil Ammann k 216,5 metrům a vystřídal ve vedení lídra po 1. kole Malysze. Ten na zlato bude útočit s mankem 2,8 bodu.

Autor: