Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Hájek na velkém můstku skončil sedmý, vládl neohrožený Ammann

Sport

  21:34aktualizováno  22:26
VANCOUVER - Antonín Hájek obsadil v závodě na velkém můstku sedmé místo. Zvítězil Švýcar Amman. Do druhého kola skoků na velkém můstku postoupili hned tři čeští závodníci. Janda skončil o deset pozic za Hájkem, Koudelka byl třiadvacátý.

Spokojený Hájek. foto: Reuters

Závod ovládl Švýcar Ammann, který hned v prvním kole skokem 144 metrů přeskočil všechny ostatní o třídu. Vyhrál před druhým Adamem Malyszem z Polska, třetí byl Rakušan Schlierenzauer.

VANCOUVER ON-LINE

Ammann tak dosáhl na metu čtvrtého olympijského zlata v individuálním závodě, což se ještě žádnému skokanovi v historii nepovedlo.

Hájek si svůj výkon pochvaloval. "Malinko byla nervozita, ale udržel jsem nervy na uzdě a předvedl dobrý skok," řekl harrachovský skokan. Rád by skočil přes 130 metrů, ale první kolo se oproti kvalifikaci kvůli Ammannově formě skákalo z nižšího nájezdu. "Počítali jsme s tím. O to důležitější bylo udělat skok uvolněně technicky, protože se každá chyba projeví víc," řekl Hájek.

Skokani prý nepopichují Ammanna, aby skákal hůře a nenajíždělo se tak nízko. Naopak, většina skokanů mu fandí. "Po tom co se tady děje, mu všichni přejeme zlato," uvedl Hájek. Na mysli měl snahu Rakušanů rozhodit Ammanna, když si stěžovali na Švýcarovo vázání. "Je to o tom, že Rakušané nesnesou, když je někdo lepší než oni," prohlásil Hájek.

Autor: