Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Výprask na Turnaji mistryň. Halepová povolila Sereně jen dva gemy

Sport

  11:26
SINGAPUR - Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru nabízí jeden senzační výsledek za druhým. Rumunská tenistka Simona Halepová se postarala o šok, když deklasovala na Turnaji mistryň světovou jedničku a obhájkyni titulu Serenu Williamsovou z USA 6:0 a 6:2.

Serena Williamsová. foto: Reuters

Halepová ukončila vítěznou sérii Williamsové na Turnaji mistryň čítající 16 vyhraných zápasů. Američanka ovládla bez prohry vrchol sezony v letech 2009, 2012 a 2013, naposledy na Masters prohrála se starší setrou Venus v roce 2008.

„Nejlepší zápas v kariéře“

„Mám za sebou nejlepší zápas v kariéře. Nedokážu popsat, jak se teď cítím. Chci si to užít a nikdy na to nezapomenu,“ řekla Halepová na kurtu. „Ona nepředvedla svůj nejlepší výkon, ale já hrála rychle, agresivně a dobře si otvírala kurt,“ dodala.

Úvod utkání byl šokující pro diváky i trenéry v hledišti. Halepová výborně returnovala, skvěle se pohybovala a především skoro nechybovala. Navíc dokázala hrát agresivně a Williamsovou po kurtu nezvykle honila. V dvacetiminutovém prvním setu povolila Američance, která jen kroutila hlavou, pouhých devět míčů. „Kanára“ Williamsová dostala poprvé v sezoně a poosmé na okruhu WTA.

Williamsová se snažila vyhecovat a dávala co největší rány, ale dál chybovala, a proto nevyužila ani jeden ze šesti brejkbolů. První game Halepová soupeřce povolila až v deváté hře utkání a výměny pak začaly být vyrovnané a dlouhé. Rumunka ale dál dominovala a bez problémů dovedla zápas do vítězného konce.

Halepová poprvé v kariéře porazila první hráčku světa. Při své premiéře na Turnaji mistryň má i díky tomu na kontě už dvě výhry a nakročeno do semifinále.

V druhém utkání dnešního programu se o první výhru v Červené skupině střetnou Kanaďanka Eugenie Bouchardová a Srbka Ana Ivanovičová.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru

Dvouhra:

Červená skupina:

  • Halepová (4-Rum.) - S. Williamsová (1-USA) 6:0, 6:2
  • 13:30 Bouchardová (5-Kan.) - Ivanovičová (7-Srb.)

Čtyřhra - čtvrtfinále:

  • Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 4:6, 6:2, 10:6.
Autoři: ,