Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Halepová prošla do čtvrtfinále Australian Open. Ve čtvrtfinále čtyřhry jsou Češky Krejčíková a Siniaková

Čtvrtá nasazená Simona Halepová postoupila do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. foto: Reuters

Melbourne - Čtvrtá nasazená Simona Halepová postoupila do čtvrtfinále grandslamového Australian Open. Belgickou tenistku Elise Mertensovou v pondělí v Melbourne porazila dvakrát 6:4. V mužské dvouhře se poprvé na úvodním grandslamu sezony dostal do čtvrtfinále Rakušan Dominic Thiem, který po setech 6:2 a dvakrát 6:4 vyřadil Francouze Gaela Monfilse. Ve čtvrtfinále čtyřhry jsou Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.
  8:01

Předloňská finalistka Australian Open Halepová se v osmifinále prezentovala výbornou obranou, Mertensová kvůli nutnosti opakovaně útočit napáchala 38 nevynucených chyb. Rumunskou favoritku ale ve druhé sadě potrápila vyrovnáním ze stavu 0:3 se dvěma brejky na 4:4. Pak ale Halepová znovu uspěla na returnu a čistou hrou utkání dopodávala. Ve čtvrtfinále se utká s Estonkou Anett Kontaveitovou, která po setech 6:7 a dvakrát 7:5 vyřadila Polku Igu Šwiatekovou.

V cestě mužským pavoukem pokračuje pátý nasazený Thiem. Dvojnásobný finalista...
Rumunskou favoritku ale ve druhé sadě potrápila vyrovnáním ze stavu 0:3 se...

Další čtvrtfinalistkou se v pondělí stala někdejší světová jednička Garbiňe Muguruzaová. Dvojnásobná grandslamová šampionka není v Melbourne mezi nasazenými, ale pod vedením staronové trenérky Conchity Martínezové se jí daří a v osmifinále vyřadila devátou nasazenou Kiki Bertensovou. Nizozemskou tenistku porazila dvakrát 6:3.

Kvitová otočila zápas se Sakkariovou a je ve čtvrtfinále Australian Open, končí mladičká Gauffová

V cestě mužským pavoukem pokračuje pátý nasazený Thiem. Dvojnásobný finalista Roland Garros v osmifinále Monfilsovi nepovolil ani jeden brejkbol a jasně postoupil. Podruhé se tak dostal do grandslamového čtvrtfinále mimo oblíbenou pařížskou antuku. V boji o semifinále australského grandslamu ho bude čekat buď světová jednička Rafael Nadal, nebo domácí bouřlivák Nick Kyrgios.

V ženské dvouhře v pondělí žádná česká tenistka na Australian Open nehraje. Ve třetím kole čtyřhry se představily Krejčíková se Siniakovou, které udolaly po setech 7:5, 3:6 a 7:5 americký pár Bethanie Matteková-Sandsová, Sofia Keninová. Postoupily tak do čtvrtfinále, kde se utkají s kanadsko-lotyšskou dvojicí Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 71 milionů australských dolarů):

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Thiem (5-Rak.) - Monfils (10-Fr.) 6:2, 6:4, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Halepová (4-Rum.) - Mertensová (16-Belg.) 6:4, 6:4, Muguruzaová (Šp.) - Bertensová (9-Niz.) 6:3, 6:3, Kontaveitová (28-Est.) - Šwiateková (Pol.) 6:7 (4:7), 7:5, 7:5.

Čtyřhra - 3. kolo:

Krejčíková, Siniaková (4-ČR) - Keninová, Matteková-Sandsová (16-USA) 7:5, 3:6, 7:5.

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:

Svrčina (10-ČR) - Gigante (It.) 3:6, 6:1, 6:2, Krumich (ČR) - Micui (3-Jap.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:

Krumich, Chak Wong (ČR/Hongkong) - Sach, Sekulic (Austr.) 7:6 (10:8), 4:6, 10:8.

Juniorky:

Dvouhra - 2. kolo:

Vidmanová (ČR) - Bondarenková (6-Rus.) 6:3, 5:7, 7:6 (10:8), Paj Čuo-süan (13-Čína) - Nosková (ČR) 6:7 (3:7), 6:1, 7:6 (10:8).

Čtyřhra - 1. kolo:

L. Fruhvirtová, Bartoneová (1-ČR/Lot.) - Andrejevová, Banksová (Rus./Brit.) 6:4, 3:6, 10:6.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!