Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Halové podmínky mám ráda, reaguje Kvitová na zatažení střechy před duelem proti Siniakové

Petra Kvitová oslavuje vítězný úder na Australian Open. foto: ČTK

Rozhovor
Melbourne (Od našeho spolupracovníka) - Že má Petra Kvitová nerada úvodní kola tenisových grandslamů? Ne tentokrát. Krajance Kateřině Siniakové povolila na Australian Open za necelou hodinku jedinou hru a na loňské finále navázala ve velkém stylu.
  13:11

Čekala jste podobně hladký průběh?
Byl to jeden z mých nejlepších výkonů v prvním kole grandslamu. Začátek je pro mě vždycky těžký, zvlášť proti Češce. Nervy pracují. První tři gamy jsem ale zvládla, trošku jsem se uklidnila a hrála jsem velice dobře.

Dovedete se tedy už s trémou poprat lépe než dřív?
Snažím se. Před zápasem se pokouším ten stres prodýchat, ale dneska mi to moc nešlo. Při rozcvičce se začíná rozhýbávat tělo i mysl. Ta tíha ale ze mě padá až v průběhu prvního setu.

Petra Kvitová děkuje fanouškům.

Pomohlo vám, že se nakonec hrálo pod střechou?
Určitě si nestěžuju. Halové podmínky mám ráda, když jsme přicházely na kurt, začínalo už pršet a měla jsem tedy trochu štěstí, že se střecha musela zatáhnout. Určitě to bylo lepší než hrát za zvedajícího se větru.

Dařilo se vám hlavně na servisu. Těší to i z důvodu charitativní pomoci za vaše esa?
Servis byl dnes určitě klíčem k úspěchu a samozřejmě jsem ráda i za tu malou pomoc Austrálii. To, co se tu nyní děje (rozsáhlé požáry), není nic příjemného. Viděla jsem záběry v televizi a byla to hrůza. Nedokážu si úplně představit, kdyby se taková katastrofa stala u nás doma. Jsem ráda, že tenis může aspoň trochu přispět k nápravám škod.

Autor: