130 let

Piloti formule 1 stáje Mercedes Nico Rosberg (vpravo) a Lewis Hamilton s novým vozem | foto: ČTK

Hamilton dostal formuli, od první sezony v Mercedesu nečeká zázraky

Sport
  •   19:38
JEREZ (Španělsko) - Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton neočekává od první sezony v Mercedesu zázraky. Mistr světa z roku 2008, který přišel z McLarenu, dnes v Jerezu při představní nového vozu F1 W04 pro nadcházející ročník prohlásil, že jeho prvním cílem je dokončovat závody a teprve potom začne pomýšlet na umístění.

"Samozřejmě, že musíme mít výsledky, ale nedokážu zázraky," uvedl osmadvacetiletý Hamilton. "Tenhle rok bude hlavně o tom se v týmu zabydlet a zvyknout si na styl práce, abychom mohli postupně vylepšovat auto," dodal britský pilot. Proto si dal postupné cíle. "Měli bychom být lepší než v minulé sezoně, kterou Mercedes neměl nijak dobrou," řekl Hamilton.

Loni Mercedes vyhrál zásluhou Nico Rosberga Velkou cenu Číny, poté se ale jeho jezdci na stupních vítězů objevili už jen dvakrát. "Budu to brát postupně. Nejprve chci dokončit první závod, potom se umístit na stupních vítězů a pak zkusit závody vyhrávat," uvedl Hamilton, který v McLarenu působil od začátku kariéru od roku 2007. V Mercedesu nahradil slavného Michaela Schumachera. Druhým pilotem stáje zůstává Němec Rosberg.

Autor: ČTK