Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Neuvážený krok Hamiltona: na Twitteru zveřejnil citlivá data týmu

Sport

  17:34
SPA-FRANCORCHAMPS - Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton se v průběhu Velké ceny Belgie postaral o pozdvižení kvůli aktivitě na Twitteru. Mistr světa z roku 2008 zveřejnil v sobotu na svém účtu telemetrická data McLarenu z kvalifikace, která smazal až po důrazném upozornění vedení týmu.

Lewis Hamilton foto: Reuters

Sedmadvacetiletý Hamilton chtěl téměř milionu lidí, kteří jeho Twitter sledují, ukázat rozdíl v rychlosti mezi jeho vozem a monopostem týmového kolegy Jensona Buttona, který sobotní kvalifikaci vyhrál. Vzbudil tím velký rozruch, protože taková data jsou považována za velmi citlivá a všechny týmy je uchovávají v maximální tajnosti.

ČTĚTE TAKÉ

"Mohl bys ještě tweetnout vaši strategii pro závod a nastavení? Dík, kámo," nepsal Hamiltonovi v legraci jeho bývalý kolega z McLarenu Alex Wurz, jenž v současnosti pracuje pro konkurenční Williams.

Citlivá data smazal

Hamilton zároveň v sobotu napsal několik tweetů, které obsahovaly akronymy vulgarit. Také ty brzy z jeho účtu zmizely. "Požádali jsme ho, aby ty tweety s telemetrií odstranil, a on to okamžitě udělal. Nevyhodnotil tu situaci správně. O těch dalších tweetech jsme mu neříkali, smazal je sám a omluvil se," uvedl šéf týmu Martin Whitmarsh. Záležitost tím považuje za uzavřenou.

Hamilton, jemuž letos končí v McLarenu smlouva, dnešní Velkou cenu Belgie nedokončil po hromadné havárii čtyř jezdců hned v prvním kole. Button z pole position dojel pro vítězství.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...