Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Handicapovaní atleti mají z MS dvě medaile a jistotu Tokia. Kisý získal zlato, Šimonová bronz

Aleš Kisý je mistrem světa. foto: facebook.comReprofoto

Dubaj - Česká výprava na mistrovství světa handicapovaných atletů v Dubaji získala dva cenné kovy. Oba vybojovali reprezentanti v koulařském sektoru - Aleš Kisý získal po dramatickém průběhu titul, Martina Šimonová brala bronz. Šampionát trvá do pátku.
  13:40

Kisý se stal poprvé v kariéře mistrem světa v nedělním závodě, po jehož skončení byl ve výsledcích až čtvrtý. Uznány měl pouze dva pokusy ze šesti, a vzhledem k tomu, že průběh finále provázala řada technických problémů, podala česká výprava protest.

„Rozhodčí výsledky anulovali. Potom si celý závod prohlíželi na videu a změnili rozhodnutí hlavního rozhodčího, který chyboval při posuzování správnosti vrhů. Většinu červených praporků uznali za bílé, takže i některé moje pokusy byly platné,“ uvedl na webu Českého paralympijského výboru Kisý.

Po úpravě tak měl místo 7,30 metru jeho nejdelší pokus délku 7,93, což pro loňského vicemistra Evropy znamenalo v kategorii F53 zlato. Trutnovský vrhač tak má jistotu, že se příští rok v Tokiu představí již popáté na paralympijských hrách.

Na Kisého zlato navázala ve středu ve Spojených arabských emirátech Šimonová ziskem koulařského bronzu v kategorii F64. Jednatřicetiletá atletka vylepšila své sedmé místo z nedělního disku a také ona vybojovala místo pro Tokio.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč