Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hannover to možná opět riskne se Šimákem

Sport

  14:37
HANNOVER - Vedení bundesligového Hannoveru uvažuje o tom, že by znovu angažovalo záložníka Jana Šimáka, který klub v roce 2003 opustil. Po léčbě psychických problémů dostal sedmadvacetiletý fotbalista šanci v pražské Spartě.

Jan Šimák ze Sparty Praha (vpravo) uniká Michalu Lesákovi z Baníku Ostrava foto: Dan KrzywoňČTK

Funkcionáři Hannoveru v posledních týdnech pravidelně sledují zápasy Sparty, která v dnešním předposledním ligovém kole zavítá do Příbrami. Vedle Šimáka by tu podle agentury SID měli pozorovat i jednadvacetiletého obránce Michala Kadlece.

Šimák na podzim roku 2003 přestal v Hannoveru docházet na tréninky a kvůli psychickým problémům a takzvanému syndromu vyhoření nakonec jeho angažmá skončilo. V červenci 2004 se upsal Spartě, která mu loni umožnila protialkoholní léčbu. Jeho kontrakt po sezoně vyprší, ale Sparta má opci na další dva roky.

V prosinci se někdejší velký talent nechal slyšet, že odchod z Hannoveru byl jeho největší životní chybou. "Proč bych se ještě nemohl do bundesligy vrátit? Vždyť tam můžu vydělat pětkrát, šestkrát nebo desetkrát víc než v Česku," citoval Šimáka deník Hannoversche Allgemeine Zeitung.
Autor: