Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hartson podstoupil kvůli rostoucímu nádoru akutní operaci mozku

Sport

  14:52
LONDÝN - VIDEO Fotbalový gladiátor John Hartson, ještě před dvěma lety nesmlouvavý útočník a postrach obran především na ostrovech, musel dnes kvůli rakovině mozku podstoupit akutní operaci. Nádor, jenž se mu do mozku rozšířila z varlat, totiž začal nebezpečně tlačit na mozek.

John Hartson. foto: AFP

Čtyřiatřicetiletý někdejší útočník Arsenalu a následně opora Celtiku Glasgow se krutou diagnózu dozvěděl teprve v neděli po vyšetření, na které šel kvůli přetrvávajícím bolestem hlavy. Do mozku se mu rakovina rozšířila z varlat. Tam mu lékaři léčili nádor již dříve. Okamžitě začal s chemoterapií, ovšem lékaři rozhodli, že je třeba podstoupit chirurgický zákrok.

TAKHLE PÁLÍ JOHN HARTSON:

Důrazný a nesmlouvavý robustní útočník strávil nejlepší léta své kariéry v Celtiku, kde působil v letech 2001-2006, a za který nastřílel 89 ligových branek. Právě zde vytvořil efektivní ofenzivní duo s Chrisem Suttonem, které se stalo postrachem evropských obran.

Před angažmá ve Skotsku hrál Hartson za Luton, Arsenal, West Ham, Wimbledon a Coventry, po odchodu z Celtiku oblékal dres West Bromwiche. Kariéru ukončil loni v únoru kvůli dlouholetému boji s nadváhou a fyzickou kondicí. Od té doby pracuje jako televizní komentátor.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!