Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hašek: Do Turína pojedu i jako náhradník

Sport

  18:27
BUFFALO - I v roli náhradníka by jel Dominik Hašek na své čtvrté olympijské hry. Čtyřicetiletý český hokejový brankář, jehož jméno nechybí v širší nominaci 66 hráčů trenéra Aloise Hadamczika, to řekl listu Ottawa Sun.

Dominik Hašek foto: ČTK

Hrdina olympijských her v Naganu 1998, který v dresu Senators načal svou čtrnáctou sezonu v NHL, prý právě o své případné roli v národním mužstvu s koučem nedávno mluvil. "Byl to dobrý rozhovor, začal jsem se tam těšit," prohlásil Hašek, jenž se v reprezentačním dresu představil naposledy na hrách v Salt Lake City, kde obhájci prvenství vypadli ve čtvrtfinále s Ruskem.

V té době byl jasnou českou jedničkou, nyní mu ale vyrostla zdatná konkurence v podobě Tomáše Vokouna, který vychytal zlato na letošním mistrovství světa ve Vídni. "Říkal jsem panu Hadamczikovi, že pojedu jako první gólman i jako dvojka, protože vím, že Tomáš Vokoun hraje dobře a zaslouží si dostat šanci," uvedl šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezony NHL.

Pokud slavný brankář do Turína skutečně pojede, představí se pod pěti kruhy počtvrté a po osmnácti letech od svého debutu. Olympijskou atmosféru si vychutnával poprvé v Calgary 1988.

Haškovi, jenž ještě před začátkem her oslaví jednačtyřicáté narozeniny, zatím návrat do NHL vychází. V osmi utkáních za Ottawu se radoval šestkrát z výhry, procentuální úspěšnost zákroků má 92,7 a průměr obdržených branek na zápas 2,09.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...