Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hašek kvůli bitkám nedohrál zápas

Sport

  12:58
NEW YORK - Nervózní noční utkání sehrála Ottawa s Los Angeles. Kanadský tým zvítězil v zápase severoamerické NHL nad hokejisty Los Angeles 5:1. Český brankář Dominik Hašek ale zápas nedohrál. Led opustil už v 57. minutě kvůli bitkám se soupeřovými útočníky.

Hráč Ottawy Zdeno Chara (vpravo) se pere s Timem Gleasonem z Los Angeles ve třetí třetině pátečního utkání. foto: AFP

Do té doby si gólman připsal 28 zásahů a inkasoval jeden gól. Utkání měli Senátoři celou dobu pod kontrolou. "Pomohl nám začátek," komentoval úspěch autor dvou gólů Dany Heatley.

Murray: provokoval Hašek
Jednu z bitek v poslední třetině vyprovokoval Hašek, který po odpískání důrazně vysvětloval Seanovi Averymu, že se od něj nenechá osekávat. "Já jsem se prát nechtěl," zdůraznil český gólman, jenž našel okamžitě zastání u spoluhráčů. Krátce poté brankář, jehož už předtím nešetrně atakoval také Craig Conroy, raději zamířil do kabiny. Do role hlavního mstitele se pasoval slovenský zadák Zdeno Chára.

"Vyprovokoval rvačky, zaslouží si potrestání a jejich trenér pokutu," prohlásil kouč hostů Andy Murray na adresu Haška. "Avery dneska hrál velice tvrdě, ale nebyl záludný. Nesekal, jen čistě srážel soupeře," zastal se svého svěřence.

Chicago bez Chalibulina
Chicago přijelo do Tampy bez bývalého gólmana Blesků Nikolaje Chabibulina, jenž přenechal místo v sestavě Craigu Andersonovi. "Roli sehrálo i to, že hrajeme hodně zápasů během několika dnů," komentoval zařazení náhradníka trenér Trent Yawney.

Anderson pomohl spolehlivým výkonem Jestřábům k bodu, domácí si po úspěšném rozstřelu připsali do tabulky dva. "Je pozitivní, že jsme našli způsob, jak získat dva body," pochvaloval si trenér Tampy Joe Tortorella.

San Jose sledoval Hadamczik
Nová posila Joe Thornton pomohla dvěma asistencemi San Jose k vítězství nad Buffalem 5:0. Milan Michálek zaznamenal před očima reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika gól a nahrávku. Utkání nedochytal jeho spoluhráč Jevgenij Nabokov, který si v druhé třetině poranil tříslo. "Hlavně jsem nechtěl dál riskovat. Uvidíme, jak bude tříslo vypadat v sobotu," řekl brankář.

Dallas porazil po samostatných nájezdech Carolinu 5:4. Rozhodující branku vstřelil Mike Modano, který už předtím dal dva góly ze hry. Za domácí jednou asistoval Jaroslav Svoboda, za hosty František Kaberle. "Za bod můžeme být rádi. Nehráli jsme naši standardní hru," řekl trenér týmu Hurricanes Peter Laviolette.

Modano se střelecky prosadil poprvé od 7. listopadu, domácím zajistil vedení už po 46 vteřinách hry. "To byl hrozný začátek. Nevím, jak si to vysvětlit. Soupeřům darujeme až moc laciných gólů," řekl útočník Caroliny Rod Brind'Amour.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!