130 let

Dominik Hašek ve dresu Detroit Red Wings | foto: Keith SrakocicAFP

Hašek nepustil po šesté v sezóně ani gól

Sport
  •   10:51
NEW YORK - Brankář Dominik Hašek vychytal šesté čisté konto v sezoně NHL a významně tak pomohl hokejistům Detroitu porazit Montreal 2:0. Za svůj výkon byl vyhlášen první hvězdou večera.
Hašek v minulých dnech vyjádřil své zklamání nad tím, že jeho jméno chybí v nominaci na Utkání hvězd NHL. "Věřím, že jsem si to zasloužil. Ale už se tím nechci zabývat, soustředím se na zbytek sezony. Nevrátil jsem se do Detroitu kvůli All Star Game," prohlásil jednačtyřicetiletý veterán.

Spekulace o zvláštní motivaci v pondělním zápase ale odmítl. "Takhle bych se na to nedíval. Byl jsem odpočatý, protože minulý zápas odchytal Ozzy (Chris Osgood)," dodal Hašek.

Výkon svého brankáře si pochvaloval kouč Mike Babcock. "Když stojí v bráně, cítíme se o dost silnější," pronesl na Haškovu adresu trenér Detroitu. "Hráli výborně zezadu. Nedostali jsme se pořádně k zakončení, a když už ano, byl tam Hašek," nastínil příčiny pondělního neúspěchu útočník Montrealu Michael Ryder.

Skóre zápasu otevřel v desáté minutě Hudler. "Původně jsem chtěl nahrát, ale všiml jsem si, že obránce ode mě poodstoupil a najel si do středu. Tak jsem ještě popojel a vystřelil," popsal svůj sedmý zásah sezony vsetínský odchovanec.

Dařilo se i dalšímu českému gólmanovi Tomáši Vokounovi, který se podílel na vítězství Nashvillu nad Calgary 5:3.
Autor: Lidovky.cz