Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hašek opět kraloval, Eliáš rozhodl o výhře New Jersey

Sport

  12:43
NEW YORK - Další skvělý výkon předvedl v zámořské NHL Dominik Hašek. Dva dny poté, co proti Columbusu vychytal 73. čisté konto v kariéře, zlikvidoval český gólman 34 střel v pátečním utkání proti Minnesotě a dovedl Detroit k vítězství 3:1.

Dominik Hašek ve dresu Detroit Red Wings foto: Keith SrakocicAFP

Pětatřicet střel je největší počet střel, jemuž musel Hašek v této sezoně čelit. "Dnes poprvé jsem po utkání opravdu unavený," řekl jednačtyřicetiletý brankář, jenž byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. "Nehráli jsme dobře. Ale sledovat Dominikův výkon byl požitek," uvedl kouč Detroitu Mike Babcock.

Detroit teprve pošesté v sezoně vypálil na branku méně střel než soupeř. Nerozhodný stav 1:1 prolomil v druhé třetině ve vlastním oslabení Dan Cleary, třetí branku přidal v závěru prostřední části Nicklas Lidström. "Hráli jsme dobře. Ale za vyrovnaného stavu jsme nedokázali strhnout vedení na svou stranu," litoval po utkání obránce Minnesoty Keith Carney.

New Jersey vyhráli ve Washingtonu
V povedených výkonech pokračuje útočník Patrik Eliáš. Kapitán New Jersey byl vyhlášen první hvězdou zápasu ve Washingtonu, kde vstřelil vítězný gól Devils a na výhře svého týmu 4:1 se podílel ještě jednou asistencí. Eliáš zlomil zápas ve prospěch Devils gólem na 2:1 minutu před koncem druhé třetiny. Ďáblové dokázali vymazat z ledu ruskou hvězdu Capitals Alexandra Ovečkina, jenž poprvé po osmi zápasech vyšel bodově naprázdno.

"Nebýt Martina Brodeura, dali jsme šest nebo sedm gólů," ocenil frustrovaný Ovečkin výkon brankáře New Jersey, který si připsal 35 zásahů. "Předvedl neuvěřitelné zákroky, opravdu to byl fantastický výkon," dodal mladý Rus, jenž sám na Brodeura vyslal pět střel. Slovenský útočník Peter Bondra se dočkal 500. gólu v kariéře NHL. K
jubilejní trefě si vybral správný moment, když v úvodu třetí třetiny utkání proti Torontu zlomil nerozhodný stav 1:1 ve prospěch Chicaga, které nakonec zvítězilo 3:1.

"Jsem rád, že jsem vstřelil důležitý gól, který přispěl k naší výhře. Kluci v kabině o 500. brance mluvili už dva tři zápasy zpátky, ale koncentraci na dnešní utkání to nenarušilo," řekl Bondra, jenž se Chicagu upsal jako volný hráč začátkem prosince a v šesti zápasech má bilanci dvou gólů a dvou asistencí.

Na špatný vstup do utkání opět doplatili hokejisté Vancouveru. V zápase s Columbusem nabídli soupeři v první třetině pět přesilových her a i když neubránili pouze jednu, nabrali rozhodující dvoubrankové manko a nakonec prohráli 2:3. "Hráči nemají disciplínu. Pět přesilovek v první třetině si nemůžeme dovolit! Vůbec si na ledě nepomáháme, nehrajeme jako tým," zlobil se kouč Alain Vigneault, jehož svěřenci prohráli pošesté za sebou na ledě soupeře.

K triumfu Blue Jackets přispěl gólem a asistencí Anson Carter, bývalý útočník Vancouveru, jenž odešel do Columbusu před sezonou. "Nikdo nechce trávit Štědrý den po prohraném zápase. Tvrdě jsme bojovali a na rozdíl od soupeře jsme dnes byli dobře připraveni," poznamenal Carter.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!