Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hašek se dohodl s Detroitem na smlouvě

Sport

  11:32
DETROIT - Dominik Hašek se dohodl s Detroitem Red Wings na nové roční smlouvě. Dvaačtyřicetiletý gólman bude mít podle serveru TSN základní plat dva miliony dolarů a stejnou částku si může vydělat na výkonnostních bonusech.

Dominik Hašek ve dresu Detroit Red Wings foto: Keith SrakocicAFP

Předchozí kontrakt Haškovi zajišťoval roční plat 750 tisíc dolarů, dalších 900 tisíc si pak vydělal díky úspěchům Detroitu v play off. V něm jeho tým vypadl až s pozdějšími šampiony z Anaheimu.

Hašek po vydařeném uplynulém ročníku, v němž pomohl Detroitu do semifinále Stanleyova poháru, oznámil, že hodlá v kariéře pokračovat. Jeho agent poté zahájil s vedením klubu jednání o novém kontraktu, které trvalo několik týdnů.

"Je to o hodně míň, než kolik by si zasloužil," prohlásil Haškův agent Rich Winter. Hašek podle něj více peněz nežádal. "Jde o jeden z těch mála kontraktů, co jsem dělal, kdy jsme se já, klub i hráč shodli, že cena hráče je pět nebo šest milionů a pak jsme se bavili směrem dolů. Tahle smlouva nebude patřit k mým oblíbeným, ale Dom je spokojený a to je hlavní," řekl Winter.

Hašek před pěti lety po vysněném zisku Stanleyova poháru ukončil kariéru. Po roční pauze se do NHL vrátil. Dal však najevo, že si angažmá neprodlužuje kvůli penězům. "Vrátil jsem se, abych znovu bojoval o Stanley Cupu. Kvůli zraněním a výluce jsem tu šanci předchozí čtyři roky neměl," uvedl v průběhu play off.

Autoři: ,

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč