Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Haškův Detroit po pěti zápasech vyhrál

Sport

  11:29
DETROIT - Hokejisté Detroitu přerušili v NHL sérii pěti zápasů bez vítězství. V pondělním utkání porazili Dallas 2:1 poté, co jim spolehlivým výkonem pomohl český brankář Dominik Hašek, jenž zlikvidoval 20 střel soupeře.

Dominik Hašek ve dresu Detroit Red Wings foto: Keith SrakocicAFP

Detroit prohrával od 27. minuty 0:1 a skóre otočil až v třetí třetině dvěma góly ve vlastním oslabení. V letošní sezoně takto hráči Rudých křídel skórovali už sedmkrát, na druhé straně jsou nejhorší v celé lize s pouhými dvanácti góly v přesilových hrách.

"Dokud budeme dávat góly v oslabení, nepotřebujeme využívat přesilovky," žertoval po utkání obránce Mathieu Schneider, střelec vítězného gólu. Osm minut před koncem třetí třetiny proměnil přihrávku od Henrika Zetterberga v tvrdou ránu, která skončila až za zády brankáře Martyho Turka.

"Hank (Zetterberg) odvedl skvělou práci. Ve velké rychlosti si najel před branku a všichni sledovali jenom jeho. Viděl jsem volný prostor uprostřed a Hank mi to tam parádně poslal. Pak už stačilo jen přesně zamířit," popsal Schneider rozhodující branku.

V závěru zápasu pak přišel čas Dominika Haška. Kouč Dallasu odvolal brankáře a hosté hráli v šesti proti čtyřem, protože na trestné lavici ještě seděl vyloučený Kris Draper. Na branku Detroitu létal jeden puk za druhým, český gólman ale vítězství udržel. "Většinu střel jsem dobře viděl," řekl Hašek.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!