Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Haškův Detroit si komplikuje případný postup

Sport

  11:40
NEW YORK - Obávat se o postup do druhého kola play off se musejí hokejisté Detroitu. Calgary s nimi srovnalo krok. Naopak po Jágrových Rangers se z ukončení série radují v Anaheimu a Ottawě.

Detroit s Dominikem Haškem v brance si komplikují případný postup v play off NHL. Soupeř z Calgary srovnal sérii na 2:2. foto: Tim SmithAFP

Detroit s Dominikem Haškem v brance prohrál i druhý zápas v Calgary 2:3 a série je vyrovnaná 2:2. Haškovi se utkání příliš nepovedlo, když se nepřímo podílel na první brance domácích. Dvaačtyřicetiletý gólman se dostal do kontaktu s Jaromem Iginlou, obdržel dvouminutový trest a dostal Rew Wings do dvojnásobného oslabení, které využil Daymond Langkow.

"Najel do mě, ale rozhodčí to nechal být. Tak jsem jen naznačil, že na něho útočím. Nic jsem mu ale neudělal," divil se Hašek. "Překvapilo mě, jak podrážděně reagoval. Nebyl jsem v brankovišti. Jestli začíná být nervózní, není to pro nás vůbec špatné," konstatoval Iginla.

Hašek nakonec pokryl 18 střel, asistenci u první branky Detroitu si připsal Robert Lang. Domácí hokejisté, které za vítězstvím hnala vyprodaná aréna Pengrowth Saddledome, šli dvakrát do vedení a soupeř dokázal dvakrát odpovědět. Na druhý zásah Langkowa se však již hostům zareagovat nepovedlo. Série bude pokračovat v sobotu v Detroitu.

Ottawa ukončila sérii s Pittsburghem výhrou 3:0 v pátém utkání. O svém vítězství rozhodla ve druhé třetině, kdy se postupně trefili Dany Heatley, Antoine Vermette a Chris Kelly. Mladému týmu Penguins vedenému devatenáctiletým Sidneyem Crosbym se tak rozplynula naděje na zisk Stanleyova poháru. "Byl to zápas promarněných šancí," láteřil po utkání vítěz kanadského bodování základní části NHL Crosby.
Autor: