130 let

Joey MacDonald v brance Detroitu

Haškův náhradník dostal šest gólů od nejhoršího týmu NHL

Sport
  •   10:25
Filadelfie (USA) - Debakl 1:6 utrpěli hokejisté Detroitu s Philadelphií, nejslabším týmem ligy. Hráči Red Wings, stále bez zraněného brankáře Dominika Haška, ztratili zápas v třetí třetině, kdy inkasovali pět gólů.

Vyprodaná hala Wachovia Center se po dlouhé době znovu bavila povedeným představením domácích hráčů, kteří doma po sérii třinácti porážek vyhráli podruhé za sebou. Fanoušky nejprve před utkáním v emotivním projevu pozdravil bývalý kapitán Keith Primeau, jehož klub ocenil za dlouholeté služby.

Na ledě pak celé mužstvo nechalo výkonem vzpomenout právě na doby, kdy oranžový dres Flyers oblékal Primeau, který loni sehrál jen devět zápasů a v létě kvůli vleklým zdravotním problémům ukončil kariéru.

"Víme, kde se nacházíme v tabulce a nemáme z letošní sezony dobrý pocit. Ale v poslední době hrajeme stále lépe a s větším sebevědomím. Je to skvělý pocit zase vyhrávat zápasy," řekl současný kapitán mužstva Peter Forsberg, který v úvodu třetí třetiny odstartoval pětigólovou smršť.

Flyers zaskočili Detroit dvěma góly ve vlastním oslabení, jeden přidali v přesilové hře. Dvakrát se do sítě náhradního gólmana Joeyho MacDonalda trefil R. J. Umberger, domácí brankář Michael Leighton při svém druhém startu za sebou zlikvidoval 31 střel soupeře.

Znovu se potvrdilo, že Detroitu se na ledě Flyers nedaří. Detroit vyhrál ve Filadelfii naposledy 25. ledna 1997, od té doby odjížděl pětkrát poražen. "Nebylo to tak, že bychom celý zápas odflákli. Dlouho jsme byli ve hře, ale pak se najednou všechno pokazilo," prohlásil trenér Red Wings Mike Babcock.

Philadelphia - Detroit 6:1 (1:1, 0:0, 5:0)
Branky: 48. a 53. Umberger, 17. M. Richards, 45. Forsberg, 51. Gagne, 56. Fedoruk - 12. Holmström.
Střely na branku: 33:32.
Diváci: 19.575.

Autor: