Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Haye knokautoval Chisoru, poté si boxeři podali ruce

Sport

  23:33aktualizováno  15. července 0:01
LONDÝN - Velkolepá boxerská bitva na fotbalovém stadionu West Hamu v Londýně trvala pět kol. V nich měl navrch David Haye, který zápas ukončil před limitem, když soupeře Derecka Chisoru knokautoval a získal tak nový Mezinárodní titul WBO.

David Haye a Dereck Chisora foto: Reuters

Při oficiálním vážení před zápasem mezi ně raději umístili mříž. Jejich rivalita totiž graduje od února, kdy se jejich pěsti střetly na tiskové konferenci v Mnichově. Tehdy Chisora prohrál s Vitalijem Kličkem, poté vyprovokoval Hayeho, který utkání komentoval. Oběma hrozil doživotní distanc v boxu. Licence nakonec byla odebrána Chisorovi, Haye se jí vzdal již předtím. Oběma ji ale přes všechny protesty nově udělil lucemburský svaz, a tak se utkali v ringu.

A již od začátku vzájemného duelu byl na tom lépe lehčí a aktivnější Haye. O téměř dvacet kilogramu těžší Chisora se jen obtížně bránil soupeřovým rychlým výpadům a nakonec sudí zápas ukončil po druhém počítání, před nímž Chisora inkasoval několik tvrdých úderů naráz. Rodák ze Zimbabwe sice vstal, sudí ovšem kvůli jeho zdravotnímu stavu pokračování vyloučil.  

Po slavnostním vyhlášení vítěze už boxeři na předešlé potyčky a nevraživost zapomněli a sportovně si podali ruce. "Byl to jeden z nejobtížnějších utkání v životě. Dereck byl totiž velmi tvrdý a odolný, do budoucna mu tak přeji všechno nejlepší," prohlásil Haye. Knokautovaný Chisora rovněž projevil respekt. "Děkuji, že jsem si v takovém zápase mohl zaboxovat, byl to velký zápas," řekl a zároveň vyloučil konec kariéry.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!