Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Házenkáři si na Euru ve skupině zahrají s obhájcem Španělskem, Švédskem a Bosnou

Zleva Rokur Nielsen Akralid z Faerských ostrovů, Matěj Klíma z ČR a Helgi Hoydal Hildarson a Kjartan Johansen z Faerských ostrovů foto: ČTK

Praha - Čeští házenkáři si na lednovém Euru, které společně hostí Maďarsko a Slovensko, zahrají s vítězem posledních dvou kontinentálních šampionátů Španělskem. Dalšími soupeři národního týmu v základní skupině E v Bratislavě budou úřadující vicemistři světa Švédové a Bosna a Hercegovina. Rozhodl o tom dnešní los v Budapešti.
  17:55

Los rozdělil 24 účastníků šampionátu do šesti čtyřčlenných skupin. Z každé skupiny postoupí první dva týmy do další fáze turnaje, kterou budou dvě šestičlenné skupiny. Euro začne 13. ledna a vyvrcholí 30. ledna finálovým zápasem v Budapešti.

Svěřenci trenéra Rastislava Trtíka si účast na závěrečném turnaji vybojovali díky druhému místu v kvalifikaci, která skončila v minulém týdnu. Český tým se na mistrovství Evropy představí potřetí za sebou, vloni obsadil 12. místo a v roce 2018 šestou příčkou vyrovnal maximum v samostatné historii. Od roku 2008 chyběl národní celek na Euru jen jednou.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...