Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Házenkářský titul patří hráčkám Slavie

Sport

  19:40
PRAHA - Házenkářky Slavie Praha vyhrály rozhodující pátý finálový souboj interligy ve Veselí nad Moravou 19:18 a získaly mistrovský titul. Slavia už přitom v sérii prohrávala 0:2 na zápasy, třemi vítězstvími pak ale průběh finále otočila.

Házenkářky Slavie získaly titul. foto: Roman VondroušČTK

O těsném vítězství Pražanek dnes rozhodla v dramatickém závěru Černá, která šest vteřin před koncem proměnila sedmimetrový hod.

Házenkářky Veselí v domácím bouřlivém kotli udávaly v úvodu zápasu tempo a po čtyřech minutách vedly 3:1. K náskoku jim napomohla i hodně nervózní hra Slavie, která ztrácela míče po chybách v rozehrávce a v obraně doplácela na přehnanou tvrdost. Když ale v deváté minutě přesně zakončující Černá vyrovnala na 3:3, průběh zápasu se nečekaně brzy otočil a Zachová se Štolfovou daly dalšími dvěma rychlými brankami signál k slávistickému
trháku.

Domácí hráčky znervózněly, ztratily jistotu z úvodu zápasu. Proti přesnější a důraznější obraně Slavie působily značně bezradně, většinu střeleckých pokusů stačily dobře bránící soupeřky zblokovat a zbytek pochytala brankářka Průšová.

Slavia se prosazovala větší trpělivostí a hlavně přesnější koncovkou. Krizový moment potkal hostující hráčky ve 24. minutě, kdy po vyloučení skončil zápas předčasně pro Zachovou, která byla jedním z hlavních obranných pilířů Slavie. Přesto stačily do konce poločasu Pražanky postupně získat čtyřbrankový náskok.

I když Slavia po změně stran vedla brzy 12:7, domácí hráčky, vybičované bouřlivou kulisou, nerezignovaly. Zpřesnily hru v obraně a po rychlých protiútocích, které nejčastěji zakončovala Handlová, stačily v 45. minutě vyrovnat na 14:14. Snaha Veselí rozhodnout rychle o vítězství ale nepřinesla úspěch.

Domácí házenkářky po dvou hrubých chybách v rozehrávce nabídly soupeřkám možnost získat zpět tříbrankový náskok. Houževnatě bojující domácí tým ale stačil ještě jednou srovnat, když 25 sekund před koncem zápasu proměnila sedmimetrový hod Fleková. Jenže šest vteřin před koncem faulovala obrana Veselí pronikající Janečkovou, nejlepší střelkyně Slavie Černá sedmičku bezpečně proměnila a rozhodla o zisku titulu.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!