Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Higuita dotáhl úspěšný únik k vítězství, druhý Roglič navýšil své vedení

Sport

  17:43
Becerril de la Sierra - Osmnáctou etapu Vuelty se čtyřmi stoupáními první kategorie vyhrál po sólovém úniku kolumbijský cyklista Sergio Higuita. Druhý po 177,5 km skončil v čele skupiny favoritů Slovinec Primož Roglič a v předposlední horské etapě 74. ročníku zvýšil své celkové vedení.

Kolumbijský cyklista Sergio Higuita se raduje z vítězství na Vueltě. foto: Reuters

Dvaadvacetiletý Higuita se rozjel do sólového úniku zhruba 37 kilometrů před cílem a připsal si první profesionální vítězství v kariéře, a to hned na Grand Tour.

Patnáct sekund po něm přijela do cíle čtyřčlenná skupina favoritů, v níž ale chyběli průběžně druhý Nairo Quintana a čtvrtý Tadej Pogačar. Lídr Roglič díky tomu zvýšil náskok v čele až ke třem minutám a první triumf na jednom z tří největších etapových závodů má na dosah.

Třetí místo obsadil španělský mistr světa Alejandro Valverde a vrátil se na průběžné druhé místo před kolumbijského týmového kolegu z Movistaru Quintanu, jenž dojel o minutu později. Valverde na Rogliče nyní ztrácí 2:50 minuty, třetí Quintana 3:31 minuty.

Závěrečný horský test před nedělním dojezdem do Madridu čeká cyklisty v sobotu. Páteční etapa by měla patřit spurtérům, neboť na trase o délce 165,2 km z Ávily do Toleda nejsou žádná náročná stoupání.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...