Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Hilgertová nepostoupila. Finále ME pojedou tři české lodě

Sport

  11:43
KRAKOV - Deblkanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně na mistrovství Evropy vodních slalomářů v Krakově jasně vyhráli kvalifikaci. Zvítězili v ní o více než tři a půl sekundy navzdory dvousekundové penalizaci za dotek branky. Do finále naopak nepostoupila dvojnásobná olympijská vítězka na kajaku Štěpánka Hilgertová.

Česká kajakářka Štěpána Hilgertová foto: ČTK

O medaili budou v kategorii C2 bojovat také obhájci titulu z loňského šampionátu v Augsburgu Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří zajeli čtvrtý čas a na své tréninkové parťáky ztratili 2,24 sekundy. Mezi české lodě se vklínili Slováci - bratři Hoschornerové a bratranci Škantárové. Do finále mezi kajakářkami postoupila jako jediná Češka Eva Ornstová ze sedmého místa.

ČTĚTE TAKÉ

Pětačtyřicetiletá Hilgertová, která na stejném kanálu slavila v roce 2008 titul mistryně Evropy, jela sice bezchybnou, ale pomalou jízdu a obsadila 19. místo. Další česká závodnice Kateřina Kudějová byla třináctá, na postupovou desítku jí chybělo 33 setin.

Třetí od konce skončila olympijská vítězka Emilie Ferová z Francie, která minula dvě branky. Do finále neprošli londýnští vítězové ani mezi deblkanoisty, britská dvojice Timothy Baillie a Etienne Stott obsadila 19.¨místo, Finále kajakářek se jede od 12:06, boj o medaile mezi deblkanoisty začne ve 12:42.

Autor: