Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hingisová se vrátila k tenisu. Ve čtyřhře s Hantuchovou vyhrála

US Open

  8:14
CARLSBAD - Bývalá světová jednička Martina Hingisová se na turnaji v Carlsbadu úspěšně po téměř šestileté přestávce vrátila k tenisu. Dvaatřicetiletá Švýcarka porazila v prvním kole čtyřhry společně se Slovenkou Danielou Hantuchovou 6:1, 6:1 německo-chorvatský pár Julia Görgesová, Darija Juraková.

Švýcarská tenistka Martina Hingisová se vrátila k tenisu. foto: ČTK

Košická rodačka Hingisová, jež neplánuje comeback ve dvouhře, hrála zápas WTA Tour naposledy v září roku 2007. Ve středu v Kalifornii se poprvé dostala do hry až v pátém míčku, ale hned osvědčila své deblové kvality a bekhendovým volejem získala bod.

ČTĚTE TAKÉ:

"Začala jsem se cítit lépe v druhém setu, na returnu, servisu, při všem. Po prvním podání v druhé sadě jsem si říkala, 'Jsem zpátky v normálu'," uvedla Hingisová, jež během kariéry získala pět grandslamových titulů ve dvouhře a devět ve čtyřhře.

Švýcarská tenistka Hingisová a Slovenka Hantuchová se radují z vítězství ve čtyřhře.

S Hantuchovou bude Hingisová hrát ještě v Torontu, Cincinnati a na US Open; další plány zatím nemá. "Byl to pro nás výborný test. To, že jsme je porazili takovým způsobem, nám dává pro následující týdny hodně naděje," dodala po vítězství za 51 minut nad párem, jenž hrál v neděli finále na turnaji ve Stanfordu.

Slavná hráčka česko-slovenského původu zažívá svůj druhý comeback na WTA Tour v kariéře. Poprvé skončila už ve 22 letech v roce 2002 a čtyři roky nato se vrátila.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...