130 let

Martina Hingisová | foto: FRANCOIS GUILLOTAFP

Hingisové se návrat daří

Sport
  •   11:00
GOLD COAST (Austrálie) - Tři zápasy, tři výhry. Martina Hingisová se mohla opět po svém návratu na tenisové kurty radovat. Bývalá světová jednička se na turnaji v australském Gold Coast dostala už do semifinále.
Dnes sice v duelu se Španělkou Nurií Llagosteraovou- Vivesovou prohrála poprvé při svém comebacku set, ale díky jednoznačně zvládnuté rozhodující sadě se kvalifikovala mezi nejlepší čtveřici. 

Pětadvacetiletá Hingisová vstoupila do zápasu ve velkém stylu. V třetí hře sice ztratila svůj servis, ale set zvládla jednoznačně 6:2. Španělka však zabojovala v druhé sadě, za stavu 4:4 prolomila podání vítězky pěti grandslamových turnajů a set dotáhla k výhře 6:4.

Slavné tenistce, jež původně ukončila kariéru před více než třemi lety, pak pomohla desetiminutová pauza, která v případě velkého horka předchází na okruhu WTA rozhodující třetí sadě. Hingisová poté nedala Llagosteraové šanci, nadělila jí "kanára" a bude bojovat o postup do finále.

"Vím, že můžu zvládnout tři sety, především mentálně. To byla nejsilnější zbraň, kterou jsem dnes měla. Byla bych na sebe hodně naštvaná, kdybych ten zápas prohrála, protože jsem ho měla absolutně pod kontrolou," uvedla Hingisová, jež se v semifinále utká s Italkou Flavií Pennettaovou.

V posledním čtvrtfinálovém zápase porazila Lucie Šafářová obhájkyní titulu a nejvýše nasazenou Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Safinová (3-Rus.) - Medinaová-Garriguesová (8-Šp.) 6:1, 6:3
Pennettaová (4-It.) - Golovinová (5-Fr.) 6:2, 5:7, 6:3
Hingisová (Švýc.) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:0 
Schnyderová (1-Švýc.) - Šafářová (ČR) 6:4, 6:3.

Autor: Lidovky.cz