Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Po stopách Kvitové: rozjetá Hlaváčková je v osmifinále

US Open

  23:38
NEW YORK - Tenistka Andrea Hlaváčková se probojovala do osmifinále US Open a dosáhla životního úspěchu ve dvouhře. Majitelka olympijského stříbra z londýnské čtyřhry porazila ve třetím kole newyorského grandslamu Rusku Marii Kirilenkovou, dvanáctou hráčku světa, po třísetové bitvě 5:7, 6:4 a 6:4. Po Petře Kvitové je tak druhou Češkou mezi 16 nejlepšími.

Andrea Hlaváčková foto: Reuters

Pětadvacetiletou Hlaváčkovou nyní čeká největší favoritka a domácí hvězda Serenu Williamsová. Nedávno na ni narazila ve finále olympijské čtyřhry a také v boji o deblový titul z Wimbledonu. V obou případech byla Češka s Lucií Hradeckou neúspěšná, Serena se radovala se starší sestrou Venus.

ČTĚTE TAKÉ

Hlaváčková nicméně při své premiéře v hlavní soutěži US Open dokázala už tři soupeřky porazit. Stejně jako ona i Kirilenková prožívá životní sezonu. Ačkoli obě soupeřky dělí ve světovém žebříčku 70 míst, ale od začátku se ruské favoritce dokázala vyrovnat.

Kirilenková odvrátila dva mečboly

V první sadě podávala za stavu 5:4 na vítězství, jenže nadějný průběh ještě nepotvrdila a prohrála 5:7. Druhý set opět rozehrála lépe česká tenistka a tentokrát už ho dotáhla do vítězného konce (6:4). Vyrovnaný průběh třetího setu zlomila Hlaváčková brejkem na 3:2, své podání následně suverénně uhájila na 4:2 a v desátém gamu životní úspěch dovršila.

I když Kirilenková ještě dva mečboly odvrátila, poslední úder zahrála do autu a svou soupeřku poslala do grandslamového osmifinále. Hlaváčková tak pomstila i Petru Kvitovou, která s Kirilenkovou na olympiádě prohrála ve čtvrtfinále. V New Yorku ji ještě čekají soutěže v ženské čtyřhře i mixu.

Serena Williamsová dnes na cestě do 4. kola kola US Open vyřadila jinou Rusku Jekatěrinu Makarovovou 6:4 a 6:0.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!