Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hlaváčkovou s Hradeckou čekají na Turnaji mistryň obhájkyně

Sport

  16:34
ISTANBUL - Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká se v semifinále Turnaje mistryň v Istanbulu utkají s obhájkyněmi titulu Liezel Huberovou a Lisou Raymondovou z USA. Dnešní los rozhodl, že druhý pár tvoří Italky Roberta Vincová, Sara Erraniová a Rusky Maria Kirilenková s Naďou Petrovovou.

Andrea Hlaváčková (vlevo) a Lucie Hradecká foto: ČTK

Stříbrné olympijské medailistky Hlaváčková s Hradeckou se mezi elitní čtyři deblové páry Turnaje mistryň probojovaly poprvé a v Turecku jsou druhé nasazené. S Američankami letos hrály dvakrát a v semifinále olympijského turnaje ve Wimbledonu se radovaly z výhry. K dalšímu vzájemnému duelu došlo o měsíc později v New Havenu a ve finále Češky prohrály.

"Jsou to zkušené hráčky, které hrají debla tradičně," očekává Hlaváčková útočný styl Američanek s náběhem na síť ihned po servisu. "Když jim to sedne, tak je s nimi dost těžké hrát. Soupeřky tlačí do aktivních úderů, musíte se cpát po lajnách a být přesní a moc nezmatkovat, ale vždycky to je zajímavý zápas," dodala Hlaváčková.

Český pár Turnaj mistryň nikdy neovládl

Spolu s Hradeckou mohou vyhrát Turnaj mistryň jako první český pár. Ve čtyřhře na této prestižní akci už před nimi triumfovaly Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Helena Suková i Jana Novotná, ale nikdy neměly po boku za spoluhráčku krajanku. Naposledy uspěla Novotná v roce 1997 s Lindsay Davenportovou z USA.

V uplynulých čtyřech letech třikrát ve finále prohrála Květa Peschkeová. Právě loni ji se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou porazily Huberová s Raymondovou.

Čtyřhra se na Turnaji mistryň nehraje na rozdíl od singlu ve skupinách, ale čtyři páry hrají v sobotu semifinále, z něhož postoupí vítězky přímo do nedělního finále.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!