Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hledá novou jiskru a motivaci. Djokovič rozpustil celý svůj tým včetně Vajdy

Sport

  13:52
MONTE CARLO - Bývalá světová tenisová jednička Srb Novak Djokovič ukončil spolupráci s celým svým realizačním týmem včetně slovenského kouče Mariána Vajdy, který mu pomáhal jedenáct let. Vítěz dvanácti grandslamových turnajů ve dvouhře, kterému se poslední dobou na turnajích nedaří, doufá, že mu tato „léčba šokem“ pomůže k lepším výsledkům. Nového trenéra angažuje, až najde tu správnou osobu.

Djokovič opouští Australian Open dříve, než bylo v plánu. foto: Reuters

Djokovič od loňského léta vyhrál jediný turnaj, v lednu slavil triumf v Dauhá po finálovém vítězství nad světovou jedničkou Britem Andym Murraym. Na Australian Open vypadl v druhém kole a na následujících třech turnajích nepřešel přes čtvrtfinále.

Už loni v prosinci Djokovič přestal spolupracovat s takzvaným superkoučem Borisem Beckerem. Nyní se rozloučil i s Vajdou, s kterým se propracoval mezi tenisovou elitu, kondičním trenérem Gebhardem Philem Gritschem i fyzioterapeutem Miljanem Amanovičem.

„Budu jim navždycky vděčný za jejich přátelství, profesionalitu a zásluhy, které mají na tom, že jsem dosáhl svých cílů. Bez nich bych se takhle vysoko nedostal. Ale všichni jsme cítili, že je potřeba udělat změnu,“ uvedl druhý hráč světového žebříčku v prohlášení.

Tenisový trůn musel přepustit Murraymu v listopadu po 122 týdnech v čele žebříčku. „V kariéře jsem vždy stoupal vzhůru a teď poznávám, jaké to je ubírat se jiným směrem. Chci najít způsob, jak se vrátit silnější a houževnatější. Jsem lovec a mým hlavním cílem je najít znovu na kurtu vítěznou jiskru,“ uvedl Djokovič, jehož manželka v létě přivede na svět druhého potomka.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!