Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hokejista Průcha si zranil koleno

Sport

  11:43
NEW YORK - Útočník Petr Průcha z New Yorku Rangers si poranil koleno a velmi pravděpodobně si nezahraje na olympiádě v Turíně. Mistr světa z Vídně se zranil v sobotním utkání NHL proti Philadelphii a podle první diagnózy by měl chybět čtyři až šest týdnů.

Útočník New Yorku Rangers Petr Průcha se raduje z úspěšného samostatného nájezdu foto: ČTK

Pokud se Průchovo vážné poranění potvrdí, bude prvním hráčem z týmu Aloise Hadamczika, jenž vypadne z třiadvacetičlenné nominace. Bývalého pardubického útočníka může nahradit kdokoli z původní širší soupisky. První utkání s Německem čeká české hokejisty 15. února.

"Je to špatná zpráva. Než ji ale potvrdíme, musíme ještě s Petrem mluvit. A to se stane až tak kolem čtvrté hodiny odpoledne," řekl kouč Hadamczik. V případě, že se informace o zdravotním stavu bývalého pardubického útočníka potvrdí, rozhodne
vedení českého týmu zřejmě okamžitě o jeho náhradníkovi. "Musíme to řešit rychle," uvedl Hadamczik, který se o Průchově zranění dozvěděl hned brzy ráno.

Největšími favority na uvolněné místo jsou uzdravený Patrik Eliáš z New Jersey, jiný člen české kolonie v Rangers Petr Sýkora či střelec z Buffala Aleš Kotalík.

Třiadvacetiletý Průcha, jenž patří k nejlepším nováčkům v sezoně NHL a s 25 góly je druhým nejlepším střelcem mužstva, se zranil ve druhé třetině po kontaktu s Turnerem Stevensonem. Vedení Rangers se zatím k jeho zdravotnímu stavu oficiálně
nevyjádřilo, podle slov Jaromíra Jágra i samotného Průchy pro zámořská média by se mělo jednat minimálně o měsíční pauzu. Dnes čeká Průchu vyšetření magnetickou rezonancí.

"Bude to pro něj těžké, měl skvělou sezonu. Ještě nikdy se mu nic podobného nestalo," řekl po utkání Jágr, jenž si vzal od úvodu sezony chrudimského rodáka "pod křídla" a ubytoval ho ve svém apartmánu na Manhattanu. "Říkal jsem mu ale, že jednou jsem byl čtyři měsíce mimo a pak jsem prožil vůbec nejlepší play off," uvedl Jágr, jak se snažil spoluhráče utěšit.

Průcha zřejmě doplatil na tvrdou hru v rámci pravidel, což potvrdil trenér Rangers Tom Renney. "Stevensonův zákrok byl naprosto čistý. Petr si hlídal puk a soupeř prostě viděl příležitost k dokončení nárazu," dodal kouč.

Zdravotní problémy má z českého týmu pro Turín v posledních dnech také vítěz z Nagana Milan Hejduk, jenž si ve čtvrtek poranil krk. V sobotu s Detroitem ještě útočník Colorada nehrál, ale do úterního duelu s Edmontonem by již měl nastoupit.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.