130 let

Hokejka jako zbraň

Hokejista z trestné lavice zranil diváka

Sport
  •   8:10
OLOMOUC - Středeční zápas první hokejové ligy v Olomouci skončil předčasně v 55. minutě poté, co útočník Prostějova Josef Fojtík z trestné lavice zranil holí v obličeji jednoho z diváků, který na něho pokřikoval.
Zkratovou reakce hráče první ligy možno bude řešit soud. Zraněného fanouška museli hokejisté na ošetření převést po ledě k lékaři olomouckého mužstva, což ještě více vystupňovalo emoce v ochozech.

"Šel po ledě a za ním zůstávala krvavá stopa, takže atmosféra v hale zhoustla," řekl jednatel domácího klubu Ivo Kuba. Divák ve věku kolem čtyřiceti let podle něj utrpěl tržnou ránu a otřes mozku. "

Mám zprostředkované informace, že uvažuje o podání žaloby na prostějovského hráče," uvedl Kuba.

Poředatelé situaci zvládli
Z hlediště se po Fojtíkově útoku na diváka sesypaly na střídačku hostů různé předměty, a tým proto odešel do šaten. Podle vyjádření trenéra Aleše Flašara hráči odmítli pokračovat v zápase na jeho pokyn.

O osudu duelu, v němž Olomouc vedla 2:0, rozhodne sportovně-technická komise svazu. Po utkání organizátoři oddělili oba tábory fanoušků, takže k žádným dalším incidentům nedošlo.

"Po špatné zkušenosti z minulého derby jsme zdvojnásobili pořadatelskou službu, která to zvládla," řekl Kuba.

V druhé nejvyšší soutěži se v krátkém čase nedohrál už druhý zápas. Před Vánocemi bylo předčasně ukončeno utkání Havířova a Ústí nad Labem kvůli odpálení dýmovnice v hledišti. Hosté nakonec vyhráli kontumačně.
Autor: ČTK