Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Tři hodiny stání na mrazu za tisícovku. Kometa uspořádá zápasy pod širým nebem

Sport

  17:10
BRNO - Na začátku příštího roku se v Brně uskuteční dvě utkání hokejové extraligy pod otevřeným nebem. Domácí Kometa se nejprve v neděli 3. ledna utká od 13:00 s Plzní, v pátek 8. ledna bude od 18:20 soupeřem Brňanů pražská Sparta. Součástí programu Hokejových her Brno 2016 bude ve čtvrtek 7. ledna utkání vysokoškoláků mezi Masarykovou a Karlovou univerzitou. Dějištěm bude hokejová aréna v prostoru bývalého stadionu za Lužánkami. Mobilní tribuny budou mít kapacitu přes 20.000 diváků.

V roce 2011 odehrála Kometa pod širým nebem utkání proti Pardubicím. foto: Radek Kalhous, MAFRA

„Bude to skvělá propagace hokeje a připomínka naší slavné historie. Jde také o velký návrat domů. Věřím, že se časem vyplní sny všech fanoušků a hokej i fotbal se vrátí zpět za Lužánky,“ uvedl na webu Komety majitel klubu Libor Zábranský.

Kometa chce zlomit dosavadní český divácký rekord. Brněnský klub stál už dvakrát u novodobých rekordů v návštěvnosti extraligy.

V roce 2011 při venkovním utkání v Pardubicích ve Svítkově přišlo na zápas s domácím týmem 17.140 diváků. O rok později při výluce NHL navštívilo utkání Kladna s Brnem v O2 Areně 17.182 diváků.

České týmy jsou z Ligy mistrů venku. Sparta, Liberec i Litvínov nezvládly odvety

Historický rekord z dob Československa drží ze sezony 1962/63 Praha. Duel mezi tehdejším Spartakem Sokolovo (dnešní Spartou) a Slovanem Bratislava navštívilo 19.000 fanoušků.

„Podobné akce výrazně přispívají k popularizaci ledního hokeje a mají proto naši jednoznačnou podporu. Jsem přesvědčen, že fanoušci vytvoří za Lužánkami fantastickou kulisu a na všechna utkání se bude dlouho vzpomínat. Brno je hokejové město, které si takový svátek určitě zaslouží,“ uvedl prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Tribuny budou rozděleny do sektorů, všechna místa budou z technických důvodů k stání a nebudou číslována. Bude platit, že kdo dříve přijde, bude mít lepší místo.

Cena vstupenky na jedno extraligové utkání bude pro dospělé 990 korun, pro děti do výšky 130 centimetrů 390 Kč. Držitelé permanentek budou mít předkupní právo.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...