Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté Liberce porazili Spartu 5:0

Sport

  21:24
PRAHA - Hokejisté Liberce zvládli i druhé čtvrtfinálové utkání play off a porazili pražskou Spartu 5:0. Severočeši rozhodli o svém vysokém vítězství nad obhájcem mistrovského titulu, jenž si připsal již šestou prohru za sebou, ve třetí třetině.

Hokej. foto: ČTK

Klíčovým momentem duelu, po kterém Liberec vede v sérii hrané na čtyři vítězství 2:0, byl ale druhý gól Valdemara Jiruše devět vteřin před koncem druhé třetiny.

Sparta i v druhém zápase postrádala nemocnou brankářskou jedničku Dubu, jeho náhradník Štefl však tentokrát v úvodu neměl  tolik práce jako o den dříve. Domácí totiž nezačali tak ofenzivně, navíc hosté byli mnohem aktivnější a důraznější v útočném pásmu než v pondělí. Pinc v liberecké brance tak měl v první třetině více zákroků než jeho mladší protějšek.

Přesto jako první inkasoval Štefl, když jej ve 13. minutě překonal Čermák. Liberecký kapitán využil dostatek prostoru, který mu obrana soupeře dala k dispozici, a dojel si pro puk odražený od mantinelu po vlastní střele. V závěru první třetiny byl blízko druhého gólu Víšek, Štefl však jeho přesilovkovou teč zlikvidoval. Ve 25. minutě dělily Spartu od vyrovnání jen milimetry.

Nedvěd nejprve trefil horní tyč a Hlinka odražený puk před prázdnou brankou několikrát promáchl. Vzápětí se před Šteflem zjevil Bartovič, ale ani on gól nedal. Bílí Tygři mohli své vedení zvýšit při přesilovce čtyři proti třem a následně pět proti třem. Ani téměř minutovou dvojnásobnou výhodu však díky pozornému Šteflovi ve dvoubrankové vedení nepřetavili.

Autor:
Témata: Liberec

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!