130 let
Roman Červenka (vlevo) a Petr Nedvěd na tréninku v Soči. V pozadí Jiří Novotný

Roman Červenka (vlevo) a Petr Nedvěd na tréninku v Soči. V pozadí Jiří Novotný | foto: ČTK/AP

Hokejisté už jsou kompletní. Hvězdy z NHL prozradily složení útoků

Sport
  •   18:15
SOČI (Od našeho zpravodaje) - Trenér Hadamczik se dočkal. Český hokejový tým už má v Soči všech 25 hráčů a chystal se na první trénink v Ledovém paláci Bolšoj. Už před ním se osvětlila další spojení v sestavě: Krejčí by měl hrát s Palátem, Eliáš zase s Eratem.

Luxus doprovázel hvězdy NHL při jejich letu ze zámoří do ruského Soči. "Ani jsme takový komfort nečekali," přiznal brankář Ondřej Pavelec. "Navíc to bylo rychlé: místo jedenácti hodin let trval nakonec osm. Taková normální cesta domů."

Brankář Winnipegu zatím netuší, zda půjde do branky v úvodním středečním duelu proti Švédsku on, či Jakub Kovář. Co se naopak rýsuje, jsou útoky. Ty pomohla sestavit slova několika českých opor.

"Vedle mě bude Voras a Ondra Palát. Na toho se těším, má výbornou sezonu," ohlásil David Krejčí. Patrik Eliáš zase uvedl: "Vypadá to, že nastoupím s Méďou a Martinem Eratem. Snad je dobře doplním."

Co z toho plyne? První lajnu kouč dopředu avizoval na trio Jágr, Plekanec, Červenka. Druhá zní Voráček, Krejčí, Palát, třetí pak Nedvěd, Eliáš a Erat. Do čtvrté se zřejmě chystají Frolík, Hanzal a Milan Michálek, tím pádem by role náhradníků dle očekávání připadla Novotnému s Hemským.

Víc může ukázat úvodní tréninková jednotka na menším hřišti v nasvícené aréně Bolšoj, jež dominuje Olympijskému parku. "Jsem rád, že můžeme na led. Spát můžu až potom," prohlásil Pavelec.

Hráče z NHL čeká první setkání s osmičkou z Evropy, jež se v Soči připravuje už od pátku. První trénink by měl být především aklimatizační. "Potřebujeme se rozbruslit, rozproudit krev, dostat ze sebe únavu" uvedl Patrik Eliáš. "Přece jen je vidět, že někteří kluci v letadle nespali a jsou trochu malátní."

Autor: