Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hokejistu Vašíčka čeká operace kolena

Sport

  20:13
CAROLINA - Útočníka Carolina Hurricanes Josefa Vašíčka čeká zřejmě operace levého kolena a následně pauza čtyři až šest měsíců. Napsal to deník Raleigh News and Observer. Vašíček by tak přišel o start na olympiádě v Turíně.

Josef Vašíček foto: Reprofoto

Centr Caroliny se zranil v pátečním utkání proti Floridě a přestože jej klíčové vyšetření čeká až v pondělí, generální manažer Hurricanes Jim Rutherford již oznámil, že Vašíčka čeká několikaměsíční nucená přestávka.

"Není to dobrá zpráva. Bez ohledu na to, jak se bude léčit, budeme ho postrádat déle, než jsme čekali," řekl Rutherford.

Pětadvacetiletému rodákovi z Havlíčkova Brodu se stal osudným střet se slovenským útočníkem Jurajem Kolníkem ve třetí třetině vítězného duelu, při kterém se mu patka brusle zaryla do ledu a koleno se vytočilo dozadu.

Bezprostředně po zápase lékaři mluvili o tom, že má Vašíček natržené vazy v levém koleně. Zároveň však oznámili, že vážnost jeho zranění budou schopni určit až za deset dní. Další speciální vyšetření Vašíček podstoupí v pondělí 21. listopadu.

Juniorský mistr světa z roku 2000 prožil vynikající období před začátkem sezony, když v šesti přípravných zápasech nasbíral deset bodů za sedm gólů a tři asistence.

V patnácti soutěžních duelech NHL se sice do statistik prosazoval méně (2+3), ale byl
součástí důležité defenzivní řady s Rodem Brind'Amourem a Justinem Williamsem.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...