130 let
Holly Holmová (vlevo) porazila Rondu Rouseyovou v zápase UFC.

Holly Holmová (vlevo) porazila Rondu Rouseyovou v zápase UFC. | foto: Reprofoto

VIDEO: Šokující K.O. Šampionka schytala v kleci kopanec do obličeje

Sport
  •   13:20aktualizováno  16:32
MELBOURNE/PRAHA - Na okamžik se přestala bránit a rázem ležela s krvavým obličejem na zemi. Nejúspěšnější ženská ranařka Ronda Rouseyová utrpěla v australském Melbourne šokující porážku: v boji o titul kategorie UFC v bantamové váze jí krátce po startu druhého kola nekompromisně uzemnila vyzyvatelka Holly Holmová.

Ve světě bojových sportů jde možná o nejpřekvapivější výsledek za několik posledních let. Američanka Rouseyová patří ve svém oboru k absolutní špičce: v kleci obvykle sokyni zničí už v prvním kole a nedávno se nechala slyšet, že by si troufla i na mužskou boxerskou ikonu Floyda Mayweathera.

Její neporazitelnost je ale u konce – v Melbourne utrpěla K.O. od krajanky Holmové. „Všechno, co jsem trénovala a na čem jsem pracovala, se při duelu potvrdilo,“ líčila šťastná vítězka pro Fox Sports. „Ve fitku jsem přípravou ještě nikdy nestrávila tolik hodin.“

Favoritka opouštěla bojiště s krvavým zraněním v obličeji a byla převezena na ošetření do nemocnice. Prohrála vůbec poprvé, předtím se dvanáctkrát radovala z vítězství.

Rouseyová si dokonce v říjnu svoji porážku sama nechtěně předpověděla, když v populární talk show Jimmyho Fallona prohlásila, že proti této soupeřce musí být maximálně trpělivá a také si dávat pozor, aby nedostala kopanec do hlavy.

A paradoxně přesně tak utkání prohrála...

Autor: lso