Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Holuša doběhl na Odložilově memoriálu druhý, objev Sasínek čtvrtý

Sport

  19:00
PRAHA - Běh na 1500 metrů, hlavní závod atletického Memoriálu Josefa Odložila, vyhrál v Praze na Julisce v kvalitním času 3:32,85 minuty Alsadik Michu z Bahrajnu. Jakub Holuša po nevýrazném začátku sezony zaběhl solidní čas 3:35,15 a skončil druhý.

Jakub Holuša si spravil chuť po posledních závodech. foto: ČTK

Fantastický Holuša! Po drtivém finiši vybojoval na HMS stříbro

Objev sezony Filip Sasínek, vítěz patnáctistovky na Zlaté tretře, byl čtvrtý v druhém času kariéry 3:37,99.

Maročan Michu, který od letošní sezony hájí barvy Bahrajnu, využil dobrý výkon vodiče Matěje Pavlíčka, jenž rozběhl závod rychle.

Od kilometru už běžel favorit a druhý muž aktuálních světových tabulek sám daleko před soupeři a v cíli mu na vlastní letošní maximum chybělo 55 setin. Rychlejší než Michu byl letos jen Keňan Asbel Kiprop.

Ve svém prvním startu v sezoně potvrdil loňský olympijský limit překážkář Petr Svoboda a časem 13,77 si zajistil účast i na červencovém mistrovství Evropy v Amsterodamu.

Velkou radost ale neměl, protože ho letos limitují pro změnu potíže s chrupavkou v koleně. „Chodím na injekce, dneska mě to poprvé nebolelo, takže aspoň, že mám ten limit a doběhl jsem to,“ prohodil v cíli.

Nyní ho čeká v úterý závod v Lucernu, kde by chtěl zrychlit, a další víkend MČR v Táboře.

„Tam to je srdeční záležitost,“ řekl o stadionu, kde kdysi vytvořil český rekord a splnil limit na ME do Curychu 2014, když se vracel po vážném zranění achillovky a tříleté pauze. „Hlava je zatím zabrzděná, bojím se zabrat, strach mě brzdí,“ uvedl.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...