Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Holyfield se vrací, chce porazit Klička

Sport

  17:48
MOSKVA - Americký boxer Evander Holyfield se chce vrátit na světový trůn. Čtyřiačtyřicetiletý exmistr světa má po svém návratu do ringu za sebou jen dva vítězné zápasy, ale už si troufá i na ukrajinského šampiona organizace IBF Vladimira Klička.

Evander Holyfield. foto: ČTK

Podle serveru allboxing.ru už Holyfieldův promotér Murad Muhammad nabídl za zápas 20
milionů dolarů, což je více než 430 milionů korun.

Američan zatím není v první desítce světového žebříčku, a tak Kličko na jeho výzvu nemusí přistoupit. Ukrajinec si jako hlavní cíl stanovil zisk všech čtyř titulů mistra světa, ale odborníci soudí, že Holyfieldovu nabídku bude jen těžko odmítat.

Muhammad o tom nepochybuje. "Boxeři mají tři cíle: získat titul mistra světa, vydělat peníze a vydělat peníze. A s nikým nelze vydělat takové peníze jako s Holyfieldem," řekl Muhammad. A hned začal probouzet zájem diváků prohlášením, že jeho svěřenec je jediným Američanem, který může Rusům vyrvat titul.

Holyfield kdysi vlastnil všechny nejuznávanější boxerské pásy, ale po dvouleté pauze se vrací jen pomalu. Přesto je stále velkým magnetem a jeho páteční výhru nad Fresem Oquendou sledovali diváci ve 130 zemích světa.
Autoři: ,