Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Horváth se vrací na Letnou

Sport

  14:44
Praha - Bývalý reprezentant Pavel Horváth se vrací do české fotbalové ligy. Své současné působiště v japonské Kóbe vymění za dres Sparty Praha. S vedením klubu se domluvil na dvouapůlleté smlouvě. Oznámil to mluvčí Sparty Lukáš Přibyl.

Pavel Horváth foto: Pavel Wellner, Pavel Wellner,  Lidové noviny

Dohodly se už i kluby, na Letné však Horváth začne trénovat nejdříve v pátek, protože teprve v Japonsku musí dojednat ukončení kontraktu. "Jsem strašně šťastný, že se podařilo přestup dotáhnout. Sparta je největší český klub a rád bych byl u toho, když se stane mistrem, a zahrál si Ligu mistrů," vzkázal do Prahy.

Letenský kouč Michal Bílek je s novou posilou spokojen. "Je to středový záložník, který okamžitě může naskočit do sestavy a bude posilou. Mám zprávy o jeho působení v Japonsku a podle mých informací je na tom velmi dobře. Je to posila, kterou jsme chtěli," řekl Bílek.

Jednatřicetiletý Horváth je sparťanským odchovancem, v rudém dresu také před třinácti lety absolvoval první ligový start. Pak však odešel do Jablonce, následovala angažmá ve Slavii, Sportingu Lisabon, Galatasarayi Istanbul a v Teplicích. Odtamtud před dvěma lety odešel do Japonska, když souhlasil s nabídkou trenéra Ivana Haška z Kóbe.

Klub však loni sestoupil do druhé ligy. Už předtím z něj odešel Hašek, později i jeho asistent a nástupce Pavel Řehák, stejně jako obránce Martin Müller.

Horváth má na svém kontě 212 startů v české nejvyšší soutěži, v níž nastřílel 41 branek. V reprezentačním dresu nastoupil devatenáctkrát, gól nezaznamenal. Ve Spartě může nastupovat pouze v domácích soutěžních zápasech, protože stejně jako Jan Rezek nebyl zapsán na soupisku pro Pohár UEFA.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!