130 let

Pavel Horváth | foto: Lidové noviny

Horváth zaplatí za oplácení 300 tisíc

Sport
  •   18:40
PRAHA - Vedení Sparty potrestalo Pavla Horvátha za oplácení a následné vyloučení při pondělním utkání Sparta - Slavia. Fotbalový záložník musí zaplatit 300 tisíc korun a nesmí vykonávat roli kapitána. Za diskuze s rozhodčími navíc dostal od letenských činovníků pokutu 10 tisíc korun i Horváthův spoluhráč David Limberský.
Už po pondělním duelu, v němž i díky Horváthově selhání domácí Sparta v oslabení prohrála s věčným rivalem 0:2, naznačil možnost pokuty trenér Michal Bílek. Klub o její výši rozhodl dnes. "Mimořádná výše trestů vyplývá především z toho, že po hrubém porušen  disciplíny v utkání Teplice - Sparta byli všichni hráči důrazně upozorněni, že podobné prohřešky i jakékoli jiné projevy nesportovního chování jsou nepřípustné a nesmí se opakovat. Jednání Pavla Horvátha bylo proto přímým porušením této interní priority," píše se v prohlášení, které Sparta
rozeslala médiím.

Trenér Bílek potvrdil, že už podobné excesy nebude tolerovat. "Současně jsme přihlédli k tomu, že zákrok Pavla Horvátha byl zcela nesmyslný a oslabil nás v klíčovém zápase. Takové chování není možné omluvit," uvedl kouč.

Došlo také na Limberského, který diskutoval s rozhodčími. Jedním z konkrétních opatření po zápase v Teplicích, na který doplatili tresty Tomáš Řepka a Martin Abraham, byl právě výslovný zákaz všem hráčům s výjimkou kapitána pouštět se do diskusí s arbitry. "Trest pro Limberského je prvním varováním, pokud by se podobná věc měla opakovat, budou postihy podstatně přísnější," dodal Bílek.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK