Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vanessa Mae nepodváděla. Lyžařská federace jí dala odškodné a omluvila se

Sport

  18:30
OBERHOFEN/PRAHA - Mezinárodní lyžařská federace (FIS) urovnala spor se světoznámou houslistkou Vanessou Mae ohledně jejího startu na zimních olympijských hrách v Soči 2014. Mae FIS zažalovala pro pomluvu kvůli tomu, že ji federace obvinila z údajného zmanipulování závodů.

Světoznámá houslistka Vanessa Mae se dočkala od FIS omluvy. foto: Reuters

Lyžařská federace potrestala houslistku Mae za podvody před olympiádou

FIS se britské houslistce omluvila a zaplatila jí „odpovídající částku“, kterou sedmatřicetiletá rodačka ze Singapuru hodlá věnovat na charitu.

FIS předloni v listopadu potrestala Mae, jež v Soči reprezentovala rodnou zemi svého otce Thajsko pod jménem Vanessa Vanakornová a v obřím slalomu obsadila poslední místo, čtyřletým zákazem startu.

Mae se podle FIS podílela nebo minimálně věděla o zmanipulování čtyř závodů ve Slovinsku, v nichž si vybojovala právo startu pod pěti kruhy. Loni v červnu Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne trest zrušil.

Vanessa Mae.

Podle CAS provázelo inkriminované slovinské závody mnoho nesrovnalostí, ale neexistují žádné přímé důkazy, které by svědčily o vině slavné muzikantky. Mae tak může usilovat o start na hrách v Pchjongčchangu v roce 2018.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...