Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hradec porazil Vlašim, ta si spravila chuť v Letohradu

Sport

  15:03
PRAHA - Čtyřmi zápasy devátého kola a jednou předehrávkou desátého dějství pokračovala hokejbalová extraliga. I po dalších pěti utkáních zůstává v čele Vlašim, která sice nejprve prohrála v Hradci, ale pak vysoko zvítězila v Letohradě. Most vybojoval dva body na hřišti Kladna a posunul se do první čtyřky.

Hokejbal: Letohrad - Vlašim foto: Letohrad (Iva Janoušková)

HBC Hradec Králové 1988 - HBT Vlašim 2:0
V souboji o první místo uspěli domácí. Ty nasměroval k vítězství pouhých šest vteřin před koncem druhé části hry Novák a na začátku poslední pětiminutovky utkání potvrdil zisk tří bodů Petr Chmel.
"V utkání vysoké úrovně se hrálo nahoru dolů a bylo jasné, že kdo dá první gól, bude mít velkou psychickou výhodu. Naší velkou devizou bylo, že jsme konečně nastoupili skoro kompletní a opět se potvrdilo, že když budeme hrát disciplinovaně, jsme hodně silní. Vlašim se ale ukázala jako kvalitní a vyspělý tým," komentoval výhru nad silným sokem domácí kouč Miroslav Hrabica.
"Byl to zápas o jednom gólu," souhlasil se svým protějškem kouč Vlašimi Josef Straka. "Bohužel chvíli před koncem druhé třetiny jsme dostali trochu smolný gól. Pak jsme se tlačili za vyrovnáním, jenže po uklouznutí našeho hráče Hradečtí využili situaci dva na jednoho a tím byl zápas rozhodnut. V té době už měl Hradec ale navrch a kontroloval hru. My jsme měli během zápasu dvě dobré střelecké příležitosti, ale nevyužili jsme je," doplnil Straka.
Branky: 29:54 Novák (Pavlík, Kubeš), 40:10 Chmel Petr (Chmel Michal).

SK OEZ Testa Letohrad - HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 5:2
Nováček z Pardubic se sice ujal vedení, jenže domácí ještě do první přestávky dokázali skóre otočit. Hosté po přestávce srovnali, ale rovnovážný stav vydržel jen čtyři minuty. Ve třetí třetině pak domácí přidali ještě dva góly a radovali se z dalšího domácího vítězství.
"Udělali jsme zase první chybu, po které hosté skórovali, ale dokázali jsme se z toho rychle oklepat. Důležité bylo, že nám vyšlo to, na co jsme vsadili, a to, že jsme uhlídali hostujícího Ondru Wabera. Kluci makali, bylo vidět, že zápas chtějí vyhrát, byli jsme důraznější a dokázali jsme proměnit své šance," pochvaloval si kouč Letohradu Martin Motyčka.
"Nehráli jsme tak špatně po taktické stránce, ale srážely nás individuální chyby, které domácí využili ke skórování," zmínil pardubický kouč Jiří Mašík nedostatek ve hře svého týmu.
"Ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak a měli několik šancí na vyrovnání. Stáhli jsme sestavu na dvě pětky, ale přišla další chyba a čtvrtý gól Letohradu. Pak už jsme hráli trochu vabank a domácí přidali ještě jednu branku. Jinak byl zápas celkem vyrovnaný, Letohrad nás nijak nepřehrával, jenže nedáváme branky a chybujeme, to nás sráží," litoval trenér pardubického celku Jiří Mašík.
Branky: 12:03 Věchet M. (Minařík), 11:45 Večerník (Lux), 23:08 Blecha (Věchet M.) PP, 39:26 Věchet P. (Věchet M., Minařík), 44:23 Kormunda (Věchet M.) – 7:46 Hodr (Válek), 19:32 Waber (Drenko). HC Kert Park Praha - Elba Franklin Ústí nad Labem 0:2
Severočeši na třetí pokus bodovali venku a hned naplno. Nejprve se ze skrumáže prosadil Langthaler, na začátku druhé třetiny pak stanovil konečné skóre v přesilovce Kváš. "Rozhodla větší zkušenost na straně Ústí. Jeho obrana byla výborná, dobře rozehrávala, nedělala si problémy a náš nevyzrálý tým si s tím neuměl poradit. Ukázalo se, že je ještě na čem pracovat," hodnotil duel trenér Kertu Jiří Tyburec.
"Začali jsme sebevědomě, dali jsme rychlý gól a pak už jsme se ve špatném počasí soustředili hlavně na udržení výsledku. Ve druhé třetině jsme ještě využili přesilovku a už jsme to dohráli. Proti Kertu se nám tradičně daří, víme, že je důležité dát první gól. Jeho mladí hráči pak nejsou tak jistí, když musí hrát do plných. I díky tomu jsme po první brance dostali hru pod kontrolu," uvedl kouč Elby Patrik Cerman.
Branky: 8:04 Langthaler (Štěpánek), 17:44 Kváš (Švanda, Štěpánek) PP

HBC Alpiq Kladno - HBC Pento Most 1:2 ss
V dalším taháku víkendového programu padaly v normální hrací době branky jen ve druhé třetině. Nejprve poslal hosty do vedení Pospíšil, dvacet vteřin před sirénou pak vyrovnal Topolánek. O tom, že se na sever Čech budou stěhovat dva body rozhodl v samostatných stříleních Kypet.
"I v těžkých podmínkách to byl výborný zápas. Chtěli jsme odčinit ztráty v Třinci a Pardubicích, ale nepovedlo se to. Pořád se nedržíme toho, co máme, pořád chceme do hry dávat něco navíc. S bodem jsem svým způsobem nespokojený, tohle mužstvo má na víc," řekl po domácí ztrátě trenér Kladna Drahomír Kadlec.
Kouč Mostu Oldřich Obrtlík mohl být naopak spokojený, Pento díky zisku dvou bodů smazalo ztrátu z domácího zápasu s Vlašimí. "Od začátku se hrálo hodně opatrně, co prošlo pozornými obranami, pochytali brankáři. Od druhé části se hra trochu otevřela, my přitom měli trochu navrch a zaslouženě jsme se dostali do vedení. To jsme bohužel neudrželi a po nedorozumění v obraně domácí vyrovnali. Ve třetí třetině jsme horko těžko odolávali náporu Kladna, v těch chvílích nás podržel brankář Brém, pak jsme hru opět vyrovnali a remíza byla asi spravedlivá," popisoval utkání.

"Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Byl to kvalitní zápas, tvrdý, ale fér," dodal ještě Obrtlík.
Branky: 29:40 Topolánek (Lendl, Wróbel) – 19:41 Pospíšil (Kypet), 45:00 Kypet SS.

SK OEZ Testa Letohrad - HBT Vlašim 0:7
Hosté šli do vedení hned v první minutě, do první přestávky pak přidali další branku. Nakonec zápas dotáhli k vysokému vítězství a vrátili se na první místo tabulky.
"Kluci se asi po výhře nad Pardubicemi trochu uspokojili, nepodali jsme takový výkon jako v sobotu. Vlašim hrála výborně a zaslouženě vyhrála," podotkl domácí kouč Martin Motyčka.

"Na Letohradu se možná projevila kratší doba rekonvalescence po sobotním utkání. Pomohl nám rychlý gól, rozhodující byla si třetí trefa Nýdla z brejku, po čtvrtém gólu se už soupeř prakticky zlomil, navíc jsme nevyužili dalších pět šest příležitostí. Se třemi body z víkendu jsme spokojený, z Hradce se asi moc body vozit nebudou, ten má silný a kompkatní tým," uvedl po třetí výhře Vlašimi s čistým kontem její kouč Josef Straka.
Branky: 0:31 Fris (Blažek, Šindelář), 8:29 Šindelář (Máčala), 25:34 Nýdl (Střeska), 27:45 Burda (Čičatka M.), 31:13 Nýdl (Blažek) PP, 37:45 Tyburec (Horák), 39:16 Špale (Blažek).

Hokejbalová extraliga
1. HBT Vlašim 10 7 0 1 2 26:17 22 bodů
2. HBC Hradec Králové 1988 9 6 1 1 1 35:17 21
3. HBC ALPIQ Kladno 9 4 2 3 0 31:15 19
4. HBC Pento Most 9 5 1 1 2 36:21 18
5. HC Kert Park Praha 9 6 0 0 3 28:14 18
6. Elba Franklin Ústí nad Labem 9 5 0 1 3 27:16 16
7. HBC Plzeň 8 5 0 0 3 25:13 15
8. SK OEZ Testa Letohrad 10 4 1 1 4 34:31 15
9. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 9 2 1 0 6 21:28 8
10. HBC Třinec 8 0 2 0 6 11:31 4
11. TJ Snack Dobřany 8 1 0 0 7 14:49 3
12. HbK INTEVO Karviná 8 0 0 0 8 3:39 0

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!