Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Hradecká se Siniakovou si na US Open zahrají semifinále čtyřhry

Sport

  19:28
NEW YORK - České tenistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková postoupily na US Open do semifinále čtyřhry. Turnajové sedmičky zdolaly v úterním čtvrtfinále v New Yorku 7:6, 6:3 slovinsko-španělský pár Andreja Klepačová, María José Martínezová.

Zleva Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková ve čtyřhře proti dvojici Anna-Lena Gröenefeldová ve finále Prague Open. foto: ČTK/AP

Dvaatřicetiletá Hradecká s o jedenáct let mladší Siniakovou ani ve čtvrtém utkání ve Flushing Meadows neztratily set a zopakovaly postup do semifinále z pařížského Roland Garros. O společné premiérové grandslamové finále si mohou zahrát s krajankami Lucií Šafářovou a Barborou Strýcovou, které však ještě čtvrtfinále čeká.

Hradecká už v roce 2013 vyhrála US Open společně s Andreou Hlaváčkovou. Siniaková ve stejném roce triumfovala v New Yorku po boku Barbory Krejčíkové v juniorské čtyřhře.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):

Ženy:

Čtyřhra - čtvrtfinále: Hradecká, Siniaková (7) - Klepačová, Martínezová (14-Slovin./Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo: Macháč, Skatov (ČR/Rus.) - Bittoun, Ross (Fr./USA) 6:3, 6:3.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...