Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hraje Slavia ještě o titul? Uvidíme až na jaře, říká Šmicer

Sport

  18:43
PŘÍBRAM - V utkání proti Příbrami si Vladimír Šmicer ztrojnásobil počet odehraných minut na podzim. Ale ani druhý start nejzkušenějšího fotbalisty Slavie v sezoně nepomohl mistrovi vybřednout z krize.

Vladimír Šmicer. foto: ČTK

Po třetí porážce z posledních čtyř utkání ztráta Slavie na vedoucí týmy ligy v tabulce narůstá, po neděli může být až desetibodová. Kam se ztratil obávaný tým v červenobílém? "To bych taky rád věděl," pokrčil rameny Šmicer, který odehrál celý druhý poločas.

Dá se říct, jestli stále hrajete o titul?

Po dnešku je těžké o tom mluvit, uvidíme na jaře. Teď je ztráta taková, že na podzim se nám do kontaktu s nejlepšími. asi nepodaří dostat.

Jak si vysvětlujete uvadající formu?

Snažíme se nějak dostat před branku, ale vůbec před ní nejsme efektivní. Tím se ztrácí sebevědomí. K tomu jsou naši soupeři mnohem efektivnější. Chybí nám tam víc důrazu i chytrosti. Není to vůbec o štěstí, to v tom nehraje roli.

Tentokrát na vaší straně v porovnání s pondělním zápasem s Olomoucí také ubyly šance...

Olomouc hrála mnohem víc otevřeně, navíc jsme se s ní potkali doma, tam se do toho člověk zakousne víc. Příbram vyloženě hodně bránila. To jsme ale čekali, žádné překvapení.

Můžete narůstající manko ještě stáhnout?

Je to opravdu hodně. Hlavně nejdřív potřebujeme zlepšit vlastní hru. Když budeme vyhrávat, můžeme se začít dívat na ostatní, jinak to nemá smysl.

Zklamání bylo patrné i na fanoušcích. Před závěrečnou děkovačkou volali: My chceme Slavii! Jak jste to vnímal?

Někdy tam je zloba a dá se to chápat. Jak jsou zklamaní oni, tak jsme zklamaní také my. Jsme přece ve Slavii, tak se tomu nemůžeme divit.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...