Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hraji jen pro peníze, tenis z celého srdce nenávidím, tvrdí talentovaný rebel Bublik

Sport

  13:22
Praha - Dvaadvacetiletý vytáhlý Rus Alexander Bublik, který reprezentuje Kazachstán, doslova šokoval tenisové obecenstvo na turnaji v Marseille. Do titulků světových medií se totiž dostala jeho slova, která pronesl po během utkání na pobřeží Středozemního moře.

Wimbledon 2017:: Kazach Alexander Bublik v prohraném souboji 1. kola s domácím Andym Murraym. foto: ČTK/AP

„Tenis nenávidím z celého srdce,“ uvedl svou promluvu. „Abych byl upřímný, nevidím nic pozitivního na tom být tenisovým hráčem. Hraju jen pro peníze. Kdyby nebyly, okamžitě bych přestal. Ještě jsem nevydělal dost, v opačném případě už bych byl v důchodu,“ dodal Bublik, který atakuje elitní padesátku žebříčku ATP.

V Marseille přešel vytáhlý tenista přes zvučná jména. Postupně vyřadil Maďara Fucsovicse, domácího Pairea i Kanaďana Shapovalova. Místo radosti však neskrýval nespokojenost se životem profesionálního tenisty.

Jeho antipatie ke hře gentlemanů ostatně dobře vykresluje i jedno z jeho sedmi tetování. Kostra s tenisovým míčkem v ruce přidává jeho tvrzením na hodnotě. „Připomíná mi, že musím tenhle sport každý den přetrpět,“ uvedl v jednom z dalších rozhovorů.

A že by snad žertoval? Ne. Nedávno se nechal slyšet, že u hraní tenis, pravděpodobně umře.

Přidal však i konkrétnější vysvětlení, proč nemá tenis v lásce. „Je to těžké hrát každý den, i když cítíte bolest všude po těle. I když se děje něco ve vašim osobním životě. To nikoho nezajímá,“ okomentoval své pocity.

„Dokonce když procházíte rozvodem, rozcházíte se s dívkou, pořád musíte hrát, a když prohrajete, každý se ptá, proč jste prohráli. To je ta část tenisu, kterou opravdu nenávidím,“ dodal Bublik, jenž díky tenisu vydělal přes 1,3 milionu dolarů.

I tolik se mu však jako oběti getlemanské hry zdá málo.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...