130 let
Sophia Flörschová

Sophia Flörschová | foto: Twitter

VIDEO: Hrozivá nehoda. 17letá pilotka přeletěla v rychlosti 250 km/h bariéry a zlomila si páteř

Sport
  •   12:15aktualizováno  13:01
Macao - Světové finále formule 3 v Macau zastínila děsivá nehoda sedmnáctileté německé pilotky Sophie Flörschové. Se svým monopostem vyletěla po kolizi s jiným vozem na konci dlouhé cílové rovinky na městském okruhu v rychlosti kolem 250 km/h z trati.

Doplň si vzdělání, Hamiltone. Nejsme chudé místo, naše ekonomika jde nahoru, zlobí se Indové

Přeletěla přes bariéru z pneumatik a skrz pletivo nad hlavami traťových komisařů a dalších přihlížejících.

Federace FIA po několika minutách všeobecného zděšení zahnala nejhorší obavy a oznámila, že jezdkyně byla po nehodě při vědomí a komunikovala. 

Po převozu do nemocnice lékaři zjistili blíže nespecifikovanou frakturu páteře, která by ale podle vyjádření otce zraněné závodnice pro německá média neměla nijak ovlivnit hybnost.

Zraněni byli minimálně ještě další čtyři lidé. Japonský pilot Šo Cuboi, s kterým měla Flörschová kolizi, byl převezen do nemocnice s bolestmi zad. 

V péči lékařů se ocitli i dva fotografové a traťový komisař. Podle prvních diagnóz utrpěli různá zranění včetně natržených jater, zlomeniny čelisti a otřesu mozku.

Závod byl po nehodě přerušen, po hodině ale pokračoval a vyhrál jej Brit Daniel Ticktum, který obhájil loňské prvenství.

Flörschová v letošní sezoně ve formuli 3 debutovala, předtím jezdila ve formuli 4 a jako první žena v ní vybojovala i dvě pódiová umístění.

Autor: ČTK