Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Hutník uzemnil obřího soupeře a je šampionem. A příště ho čeká zápas číslo 100

Sport

  22:24
PRAHA - Soupeř byl o deset kilogramů těžší a navíc ho podporovali domácí francouzští fanoušci. Legendární český kickboxer Ondřej „Spejbl“ Hutník prohrával, ale pak předvedl parádní úder, kterým zápas ukončil, a stal se mistrem světa organizace WKN. Příště ho čeká už stý zápas v kariéře!

Ondřej Hutník na startu zápasu. foto: Facebook Ondřej Hutník

Hutník během jediného roku získal v organizaci WKN dva mistrovské pásy. Nejdřív vybojoval titul World Champion K-1, v sobotu k němu přidal titul Intercontinental Champion K-1. Oba v supertěžké váze, kterou si ikona české bojové scény na skok vyzkoušela.

„Držím teď v té asociaci dva tituly, což se jen tak někomu nepovedlo a je to docela unikátní záležitost. Každopádně v sobotu to byl můj poslední zápas v supertíze, nemám tam co dělat... Zpátky nohama na zem. Vždyť moje údery soupeři nic moc nezpůsobovaly,“ smál se 33letý Hutník.

Jak tedy sobotní zápas v Marseille proti Fabricemu Auriengovi vypadal?

Další titul pro Spejbl gym?

O titul usiluje také Reissinger

Už v pátek čeká Ondřeje Hutníka další zápas o mistrovský pás, tentokrát však v roli trenéra. O titul evropského šampiona bude ve Švédsku usilovat Michal Reissinger.

„Věřím, že se mu zadaří a titul urve, protože je to prestižní. Hodil by se mu do sbírky, aby stoupla jeho cena,“ uvedl Hutník.

Nepůjde o jeden zápas. Připravená je čtyřčlenná pyramida, takže šampion potřebuje zvládnout dva zápasy během jediného večera.

„Tohle by Michalovi mohlo vyhovovat, protože on je takový turnajový typ,“ dodal Hutník.

„Ten zápas jsem vzal, protože to pro mě v supertěžké kategorii byla výzva. Ale moc se mi nedařilo. Soupeř byl dobrej a navíc měl 111 kilogramů, zatímco já jen 101. Věci, které normálně dělám, mi nešly. Nesedělo mi to a nemohl jsem rozehrát tu svoji hru. Prohrával jsem a nevěděl kudy kam,“ popisoval český kickboxer.

Ale ve čtvrtém kole...

„...jsem zkusil backfist. To je úder rukou z otočky. Trefil jsem ho na bradu, šel dolů a začali ho počítat. Už jsem se rozebíhal, že ho po tom počítání dobiju, ale jeho roh tam hodil ručník. Vážím si toho, že jsem vyhrál K.O., protože těch moc nedávám. Navíc tím, že šlo o zápas v supertíze, tak ho stavím v kariéře docela vysoko.“

Hutník má přitom za sebou úspěšnou a hlavně pořádně dlouhou kariéru. V „ká jedničce“ a thaiboxu má za sebou nevídaných 99 zápasů.

„Když jsem v sedmnácti začínal, tak jsem si dal stovku jako cíl. Vždycky potřebujete nějaký cíl. Zatím mám asi deset porážek a dvě remízy, tak dalším cílem by mohlo být sto vyhraných zápasů. Ale na něco přehnaného už to nevidím. Musím se věnovat našim borcům ve Spejbl gymu,“ zdůraznil.

Kromě vlastní kariéry se totiž Hutník stará také o svůj Spejbl gym, kde trénuje mladší kickboxery. V prosinci ho čeká stěhování do Letňan, kde vznikne Spejbl gym „nové generace“.

„Hodně mi pomáhá Michal Vančura, protože sám bych to nezvládl. Koučovat na turnaje jezdím, ale trénovat zatím tolik nestíhám. Když mám zápas, tak se soustředím na vlastní tréninky, mám dva denně. A když zápas nemám, což bude třeba teď, tak se přehoupnu do role trenéra. Taky se teď hodlám víc věnovat manželce a dítěti, které se mi před měsícem narodilo. A uvidím, co mě v březnu nebo dubnu bude čekat za jubilejní stý zápas,“ dodal Hutník, nový světový šampion organizace WKN.

Autor: