Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Hvězda bojových sportů ukončila kariéru. McGregor se už podruhé rozhodl pro důchod

Sport

  9:39
New York - Hvězda bojových umění (MMA) Conor McGregor opět oznámil konec kariéry. Třicetiletý bývalý šampion organizace UFC to uvedl na twitteru pět měsíců po svém dosud posledním zápase, v němž v Las Vegas prohrál s Rusem Chabibem Nurmagomedovem a po následné mele dostal šestiměsíční distanc.

Zklamaný Conor McGregor byl přímo v oktagonu inzultován členem Rusova týmu. foto: ČTK/AP

„Mám tady jedno rychlé oznámení. Dnes jsem se rozhodl skončit se sportem, známým jako „smíšená bojová umění’. Přeji všem starým parťákům, aby se jim dařilo. Já se teď připojím k těm, kteří už jsou v důchodu,“ napsal McGregor na svém oficiálním účtu na twitteru.

Irský bojovník již podobným způsobem ohlásil konec kariéry v dubnu roku 2016 po porážce s Natem Diazem s tím, že chce odejít mladý. Brzy však rozhodnutí vzal zpět a ještě toho roku absolvoval s Diazem úspěšnou odvetu.

5. Chabib Nurmagomedov, který v zápase roku porazil Conora McGregora v zápase...
Chabib Nurmagometov ve slovní přestřelce s Conorem McGregorem

Dublinský rodák McGregor se loni vrátil do UFC po delší pauze, během níž mimo jiné absolvoval lukrativní boxerský duel s Floydem Maweatherem. Po říjnové porážce s Dagestáncem Nurmagomedovem dostal od své organizace šestiměsíční distanc a pokutu 50.000 dolarů za podíl na hromadné potyčce, jež po vyhecovaném duelu vypukla.

Kontroverze a problémy se zákonem provázejí prakticky celou McGregorovu kariéru. Naposledy byl začátkem března zatčen na Floridě za to, že vzal mobilní telefon muži, jenž se pokusil vyfotit.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...