130 let

Lucie Sedláčková na vážení. | foto: Martina Houdek, Lidovky.cz

Hvězdná boxerská noc je zde: v Praze půjde pod dohledem Mayweathera o čtyři tituly

Sport
  •   10:30
PRAHA - Čtyři titulové zápasy a hvězdného hosta v podobě jednoho z nejlepších profesionálních boxerů posledních let Američana Floyda Mayweathera nabídne sobotní galavečer Box Live v pražské hale Královka. V hlavním duelu se utká Štěpán Horváth s Němcem Arthurem Hermannem o evropský pás šampiona organizace WBO v lehké střední váze. O stejné pásy budou boxovat i Lucie Sedláčková a Fabiana Bytyqi, Josef Zahradník bude usilovat o titul mezinárodního mistra České republiky.

Hlavní hvězdou akce však tentokrát nebudou aktéři zápasů, ale host Mayweather. Devětatřicetiletý Američan, jenž patří mezi nejbohatší sportovce světa, ukončil aktivní kariéru v roce 2015. Do Prahy přiletí v den zápasu z Velké Británie a do haly dorazí v průběhu akce. Měl by sledovat Horváthův duel s Hermannem a vítězi předat pás.

„Floyd Mayweather je globální značka, byl nejbohatším sportovcem světa. S ohledem na to, že byl ještě nedávno aktivním sportovcem a že se stále řeší jeho případný návrat s Conorem McGregorem, je to myslím ještě větší událost, než když dorazil do Česka Mike Tyson,“ řekl bývalý mistr světa Lukáš Konečný, jenž je také spoluorganizátorem akce.

Fabiana Bytyqi a Jevgenija Zablocká na vážení.
Lucie Sedláčková a Doris Köhlerová na vážení.

Na setkání s Mayweatherem se těší i Horváth, hlavní je pro něj však zápas s německým sokem. Duel se původně měl uskutečnit v listopadu v Karlových Varech, ale čtyřiatřicetiletý plzeňský boxer nejprve onemocněl a poté musel na operaci sliznice.

„Každý zápas je hop nebo trop. Ke každému soupeři přistupuji stejně a neřeším, zda je lehčí nebo těžší. I ke sparingu. Neexistuje pro mě nic než výhra a za tím si jdu,“ řekl ̈Horváth, který se v ringu představí téměř po devíti měsících. Naposledy boxoval v červnu, kdy v Ústí nad Labem před limitem porazil Ference Hafnera z Maďarska a připsal si 17. výhru ve 22. zápase mezi profesionály.

Zkušené a výrazně starší soupeřky budou mít v sobotu Sedláčková a Bytyqi, které tentokrát nebudou obhajovat pásy juniorských mistryň světa. Sedláčková se utká s jednačtyřicetiletou Rakušankou Doris Köhlerovou, Bytyqi nastoupí proti o tři roky mladší Jevgeniji Zablocké.

„Je to Ruska, která má odboxováno kolem dvaceti zápasů, bude zkušenější. Zároveň je i starší než já, takže to pro mě bude zase něco nového. Našla jsem na internetu její video z roku 2014, trochu jsem viděla její styl boxování,“ uvedla pro Ústecký deník jednadvacetiletá Bytyqi, jež v profesionálním ringu neprohrála a favoritkou bude i tentokrát. Zatímco boxerka s kosovskými kořeny vyhrála všech devět zápasů, Zablocká má bilanci osm vítězství a 13 porážek.

Fightcard BOX LIVE Praha.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz